【英國】 英倫扮工室 IX

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

400下話

撞車?

砌番部

有都未必識用
RIP
做報警撚,話俾警察叔叔聽
希望可以捉到個hit and run 仆街仔
今年先grad
仲要係香港做多兩年野儲經驗
先可以搵英國工
點解佢地全部冇經驗唔請
好想快D過去
我爬左好耐文,好似無乜 design 人係度??
利申,係香港時做影相,過左來三幾個月。

你帶飯有咩食
need some ideas for new packed lunches...

無乜,其實我都好頹
聽日得生果
今日食左蕃茄呑拿魚意

有時返晏我整bacon creme sauce pasta 五分鐘起貨

我意粉醬+罐頭tuna
頹到

唔買sauce
自己整好好多
幾年前用store bought sauce, 幾星期大左半個碼, 食得多好快收皮

我本身都麻麻買sauce
但我岩岩買呢隻又幾好味
搬完屋鳩買

which one

Dolmio intense garlic & onion

咩design先
有無求婚地點介紹?

利申: 住 North London,可以去其他地方

lake como

有諗過但太多人,諗緊hyde

邊度買戒子,發覺英國買貴香港差唔多20%

我都諗住買但女友話唔好,嫌阻手阻腳
應該買咩取代好

作死

唔係喎,我同佢去睇,佢都話唔要,叫我儲起舊錢算

你咪試下唔好買囉

買左唔要可以退
無就.....

唔知佢隻手指要咩size
係咪係UK買定好啲?

我係香港買,英國太貴

香港帶入黎其實要declare交tax
銀行大唔大機會整tier2? 上年畢業,出年3月返去
想問下有無人熟legal field?
我係hk有幾年law firm exp. , 有Legal Executive title,最近想去英國做野,唔知有無機.....law firm or in-house都得,但唔知咩價位同埋working holiday visa後仲可唔可以轉tier 2
Thnaks

Have a look at the link below to start with -

http://www.cilex.org.uk/about_cilex
12號約左tier 2 interview,有sponsor文件齊晒,冇criminal record我就諗唔到有咩理由會唔得

Good luck - hope you will get your Tier 2 visa.
有冇人係英國讀完business management 可以留低 想做兩年野先返香港

你個名

做咩喎~~~

咩design先

唔知呀,
我自己就平面野,still image 嘅野多,
想八下哩邊的 design 工~

你個名

做咩喎~~~

呢個generation全部都係

yes indeed.
諗緊係度買nokia 8定叫人係hk拎過黎好
但preorder得 blue/silver又唔係咁想

係度買幾錢?保養都要考慮喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞