【英國】 英倫扮工室 IX

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有冇巴絲知道,如果去英國做IT難唔難入?

利伸:係香港做咗年幾IT,好幾個programming language都搞得掂

好似每月/星期都有人問,爬下文

你唔係自己住咩

你搞琴風都有D淆底 好彩我仲未揾姐
11月4號有冇人去睇單丸CONCERT

有興趣 幾錢張

試過,冇乜特別

都計劃緊十月前搞掂

但係我好多龍未屠

你呢家先book可能要10月尾先排到center

我前排check見個個星期都有slot
係星期五要早一兩個星期

premium center 要提早1個半月排,postal application隨時等半年

premium 去apply ILR?

夠錢既話一定做premium

洗唔洗4k

好似二千尾
快手考左個試先

呢個唔係postal價?

係咩

唉 唔撚想知呀

真心一問呢個係咩test黎
唔記得左你搞緊乜sor li

Does she has British National (Overseas) status? It is cheaper to get British Citizenship via registration using form B(OTA) than naturalisation using form AN. You can only register if you have a form of British nationality like British National (Overseas).

Both registration and naturalisation cost is not likely going to come down. The next rise will potentially be at the beginning of the financial year of 2018/19 (round about the beginning of April 2018).

I was looking back on the photocopy of the B(OTA) form I sent away for my British Citizenship all these years ago the other day. The form was only 4 pages of A4 sheets long and I got my British Citizenship for only £150! (It must be said that was nearly 15 years ago!)

Don't wait - the longer you wait, the more difficult and expensive registration / naturalisation will be!

佢無呀

供少個月help to buy
點解咁多人成日驚自己英文唔夠好搵唔到工
我女友又係咁,成日淆黎到英國冇工開
但其實我周邊都好幾個字都咬唔正既Indians/Europeans同事

我覺得你好似鼓勵緊我呀😔😔😔
但我 listening 係差的嘅…

睇電視學英文
老老實實好多我覺得係智障既都揾到工, 你正正常常都唔會有咩問題

多謝你又鼓勵我喇!
好耐都無人話我係正常家喇😂😂😂😂

我ce英文level 3
宜家做緊翻譯
勵志哥

level 3
其實番工鬧下交英文就會好
但其實我周邊都好幾個字都咬唔正既Indians/Europeans同事

睇電視學英文
老老實實好多我覺得係智障既都揾到工, 你正正常常都唔會有咩問題

sorry 囉

屌唔係抽你水又要黎自己插自己幾刀

我成日俾你地笑

自己攞黎
我果度有個portugese 英文正正常常唔係話超好既, 佢話黎左uk先叫真正學英文.
話啱啱開工果D 英文好差, 佢都見得成工即係ok la

之前有個belgium
啲英文差到出汁
都唔知邊撚個itnerview

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts
ielts 8.5係應該幾好下話?
點樣安撫女友話冇事既佢英文夠比人請

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

8.5好撚勁啦wor
之前有個中同A-level UE拎A, IELTS都係8.5

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

又串我地
入U果時得6.5
iets max 9

試過,冇乜特別

咁睇黎唔駛去

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

一般英文夠上到manager grade穩穩陣陣袋8,90k都冇難度,上division head先會有d難

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

一般英文夠上到manager grade穩穩陣陣袋8,90k都冇難度,上division head先會有d難

8,90k

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

8,90k

Tier 2 visa已出 都幾快手,一個鐘就搞掂

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

8.5好撚勁啦wor
之前有個中同A-level UE拎A, IELTS都係8.5

佢仍然係經常話自己渣
隔一排又驚一次話自己實搵唔到工

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

我諗佢想做本行research
但呢邊唔知環境係點

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

我諗佢想做本行research
但呢邊唔知環境係點

咩research

睇電視學英文

多謝你又鼓勵我喇!

ielts幾多

講起ielts

8.5好撚勁啦wor

佢仍然係經常話自己渣
隔一排又驚一次話自己實搵唔到工

佢係咪果D次次考完試出黎就話自己炒左果D人黎
係香港 MNC做緊 marketing, 有冇機會可以去到英國試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞