摩天輪現營辦商:另建需時20個月

823 回覆
662 Like 3 Dislike
成立一年已經入到group 投到政府標?

好想知新嗰間係咪紅底
咁撚無恥
18個月係咪齋起嘅時間?包唔包摩天輪組件嘅製作時間

設計買料試裝測試運輸實裝等發牌唔駛時間?

仲有掘地平整土地加固(原本爛地)駁地底水電媒排水全部都要時間

擺明俾三年你起好晒啲嘢之後一腳踢你走,我就輕輕鬆鬆0成本賺錢
我係佢嘅話,起好晒之後玩鳩我?我老虎蟹都拆咗佢,炸撚爛塊地添呀
擺明新果間以為你唔敢拆 想賤價食左人地個輪
成件事好戇鳩 拆完又起返一樣既野

又唔好話一樣,依家嗰個冇出過意外
新嗰間公司冇營運過摩天輪,起個新唔知邊個敢坐啦
夾硬想食埋人地個摩天輪
個政府好無恥
好賤
比我係政府就賤到盡 搵差佬日日守住番地唔比人入去拆 焗你免費送比人
新約為期36個月
起個新要18個月
點圍皮

地租一個月150萬 未開波已經唔見2700萬
仲未計拆同起既錢

3年約 點圍皮 洗黑錢?
成立一年已經入到group 投到政府標?

好想知新嗰間係咪紅底

做過政府就知
幾鳩都好價錢永遠行先
之前合作過明知VENDOR SERVICE唔好都無得踢走佢焗你要用
【本報訊】市民最快今年9月便可在中環海濱乘坐摩天輪,享受維港兩岸景色。摩天輪營運商Swiss AEX上月底獲准斥資2億元,在中環9號碼頭對出空地興建高達60米、約20層樓高的摩天輪。營運商指摩天輪因應香港天氣在荷蘭特別訂做,採用全球最高安全標準,足以抵禦10號風球。目前施工進度雖較預期落後一個月,但可按計劃9月底至10月初投入服務。營運商強調要將摩天輪打造成香港人的新地標,考慮為摩天輪舉辦命名比賽。
記者:鄭啟源

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140716/18802097

人地用左2億起個輪
【本報訊】市民最快今年9月便可在中環海濱乘坐摩天輪,享受維港兩岸景色。摩天輪營運商Swiss AEX上月底獲准斥資2億元,在中環9號碼頭對出空地興建高達60米、約20層樓高的摩天輪。營運商指摩天輪因應香港天氣在荷蘭特別訂做,採用全球最高安全標準,足以抵禦10號風球。目前施工進度雖較預期落後一個月,但可按計劃9月底至10月初投入服務。營運商強調要將摩天輪打造成香港人的新地標,考慮為摩天輪舉辦命名比賽。
記者:鄭啟源

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140716/18802097

人地用左2億起個輪

港共真係好撚賤
呢鋪真係想食撚左人地隻車
仆街到
ICAC???

林鄭係呀頭,你想點查呢
成件事好撚黑 ICAC 肯查未

政府投標既制度龍馬任佢擺 你吹佢唔漲
好似投地價高者得 大陸佬有錢就可以搶地
做幾多貸款資金來源係邊完全唔理

除非有人影到局長同TECL有關係人士食飯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞