摩天輪現營辦商:另建需時20個月

823 回覆
662 Like 3 Dislike
上面個專家就係膠到不得了

現在個痴撚線政府話間痴撚線公司俾多成倍地租,票價平左,技術建議優勝,你ff埋佢起過隻都夠做,18個月一定唔駛,ok用正常邏輯睇下

你地租已經俾得多,飛賣平d,仲要起過隻3年前2億既輪,仲要隻輪好過以前果隻,現在出神蹟啊?

間1蚊雞公司真係咁撚勁既佢駛撚做摩天輪生意咩傻鳩

佢係維穩專家....
接手嗰間成立唔夠一年又會中到標
香港政府連龍門都廢事搬,直接拆埋

仲有個輪係度都仲有人會留意下
拆左就冇人出聲想查都冇人支持
以後外資都唔敢黎香港 正苦奶共,處事手法愈來愈支共feel,整臭香港個朵,一陣柒出國際

大把外國公司搶住奶共果吓慘呢

咁抵佢地死

同當年支那開放一鳩樣

大把港豬比人呃身家

天真到以為支那會比外人賺佢地錢

當年廠佬, 今日商人
政府買起個摩天輪再租比新營辦商有無得諗?

成單野咁鬼 你估政府冇份?

改埋落標條款
都唔少野
肯定大粒佬黎
話得事ge高官十隻手指數得晒
政府買起個摩天輪再租比新營辦商有無得諗?

點解要用政府公幣,去資助私人經濟活動?
再講人地係咪一定賣比你先。

依家政府都好興咁
高鐵又係
嚇人唔operate係所有納稅人一齊養架車
將佢d枱底數同公眾利益捆綁埋一齊
哽係拆啦
支持一拍兩散
推到去國際版未
由三跑到高鐵到呢單,睇唔到香港仲有咩希望,依家向政府揸緊旗嘅全部都係攞住外國戶照嘅賣港賊,個個都諗住走之前向香港挖返筆,可恨可悲。
如果要請義工去拆摩天輪,我第一個去。

中環海濱長廊摩天輪舊承辦商因無法投得該地段的短期租約,需要在10月底前拆卸摩天輪並將空置地皮交予新承辦商。摩天輪於上星期二(29日)起在未有通知公眾下停止運作。海濱事務委員會委員何文堯認為,政府其實可以介入事件,要求舊承辦商不要拆卸摩天輪基座以減少工程時間。

話撚咗之前起咁耐係因為有好多基礎野做,大部份嘅錢同時間都係用响開頭
依家擺明係想食咗你之前做嘅基建,無得留個輪最少都要留你做嘅foundation
根撚本係想食人隻車,所以依家大家先咁贊成連地基都要拆埋一拍兩散之嘛

係有條友堅持話人地呃時間幾個月就得,9個月直頭可以起成個theme park開埋,想spin去話人地先係想呃人果個,口徑直頭同依家呢班友一樣
唔怪得共產黨有個朵叫共匪....
成班賊黎
背靠祖國
共享祖國發展機遇

同大陸佬做生意就遇左過橋抽板,打完齋唔要和尚

咩話?香港?
明亡之後沒華夏
九七之後無香港

中環海濱長廊摩天輪舊承辦商因無法投得該地段的短期租約,需要在10月底前拆卸摩天輪並將空置地皮交予新承辦商。摩天輪於上星期二(29日)起在未有通知公眾下停止運作。海濱事務委員會委員何文堯認為,政府其實可以介入事件,要求舊承辦商不要拆卸摩天輪基座以減少工程時間。

話撚咗之前起咁耐係因為有好多基礎野做,大部份嘅錢同時間都係用响開頭
依家擺明係想食咗你之前做嘅基建,無得留個輪最少都要留你做嘅foundation
根撚本係想食人隻車,所以依家大家先咁贊成連地基都要拆埋一拍兩散之嘛

係有條友堅持話人地呃時間幾個月就得,9個月直頭可以起成個theme park開埋,想spin去話人地先係想呃人果個,口徑直頭同依家呢班友一樣

屌係咪無腦,建議唔好拆咪解決到囉
要求重新招標條撚屌捉去打靶啦,搞到件事柒出國際啦

人地InvestHK就變EvacuateHK,全部之前做既野都俾政府自打一巴,uber, 摩天輪,入面做既人一定好撚心灰

冇政策支援既經濟係冇商家投資,肯定有人入面一早spot到個問題又唔出聲,班官食蕉啦
中環海濱摩天輪因新舊營辦商未能順利交易,上月底突然停業,舊營辦商Swiss AEX揚言,最快本周四拆卸摩天輪,昨晚更發聲明,斥新營辦商10個月前才以$1成立公司,且沒有營運經驗,根本不合資格投標。不過新營辦商TECL今晚發聲明反擊,透露荷蘭製造商Dutch Wheels才是真正持有摩天輪主體部件的公司,而非舊營辦商持有,又指他們正積極與Dutch Wheels洽購主體部件,交易完成後,會對外公佈。

新消息
中環海濱摩天輪因新舊營辦商未能順利交易,上月底突然停業,舊營辦商Swiss AEX揚言,最快本周四拆卸摩天輪,昨晚更發聲明,斥新營辦商10個月前才以$1成立公司,且沒有營運經驗,根本不合資格投標。不過新營辦商TECL今晚發聲明反擊,透露荷蘭製造商Dutch Wheels才是真正持有摩天輪主體部件的公司,而非舊營辦商持有,又指他們正積極與Dutch Wheels洽購主體部件,交易完成後,會對外公佈。

新消息

新消息

地基唔包
安裝遷拆唔包
絕對支持拆撚左佢

新消息

地基唔包
安裝遷拆唔包

應該諗住成隊crew搶過黎... 如果仲諗住繼續營運
呢間TECL咁撚鬼點解要益佢﹐有本事就自己起
背靠祖國
共享祖國發展機遇

同大陸佬做生意就遇左過橋抽板,打完齋唔要和尚

咩話?香港?
明亡之後沒華夏
九七之後無香港

衰在美國佬仲有關係法係手
根本支那掂嘅香港已經係全部支那嘅手法
想請教工程巴打
地基可能冇得完全拆除
但有咩方法可以令到個地基不能重用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞