摩天輪現營辦商:另建需時20個月

823 回覆
662 Like 3 Dislike
Swiss AEX正著手進行香港摩天輪的第二期項目,預計將會為餐飲業帶來更多機會,並會增設不少餐廳、設施及其他景點。
2015年5月12日
比港共一獲q起左

港共賤到嘔
呢啲情況一定陸續有黎
Swiss AEX正著手進行香港摩天輪的第二期項目,預計將會為餐飲業帶來更多機會,並會增設不少餐廳、設施及其他景點。
2015年5月12日
比港共一獲q起左

港共賤到嘔
呢啲情況一定陸續有黎

9成9正正係後續項目大把油水先搞鳩佢
2015年5月12日
比港共一獲q起左

港共賤到嘔
呢啲情況一定陸續有黎

以後D咩租約都可以用依招清人袋
2015年5月12日
比港共一獲q起左

港共賤到嘔
呢啲情況一定陸續有黎

9成9正正係後續項目大把油水先搞鳩佢

中環繞道快起好
之後個區d地面建築會快好多
係就今日開工拆左佢 學北區個間髮型屋咁 一拍兩散
一拍兩散就啱喇
最緊要唔好屈服係淫威之下
麻煩各朋友forward Facebook及 各大forum
最怕拆唔切ja
Swiss想同政府傾條件
人地擺明緩兵之計 拖多十日八日你拆都拆唔掂 人地擺明驚你搞地基 你拆唔掂地基個摩天輪值得幾多錢 信唔信過兩日又會有班官員鬧swiss不負責任呀 妨礙市民呢d
留名等睇 舊既拆唔切 新既又冇錢起
天價留俾下一手
唔想要咪拆
還掂自己咩都收唔返
好慘
依家人地整左一隻真係頂到十號風球既出黎
港共又想夾硬打劫左佢
支持佢拆撚左佢
地下都挖爛埋佢就岩 我睇你整得啲咩出黎
香港真係俾個濕尻政府丟晒架
唔需要再傾
中共政權尻屎到咁,,,一拍兩散啦
我以主題公園rides & attraction專家同你地講
拆個摩天輪只需要一個月
起個新嘅摩天輪 除非佢有特別設計要求
否則只係 off the shelf 來香港fabrication只需要幾個月
講20個月 係咪連埋有intellectual property rights
做facade
做個主題摩天輪先?
就算連埋theming 20個月都係太長

唔去評論新中標方點解唔買夠舊既摩天輪 定係仍在角力中

香港政府 發標時係應該已經衡量過經濟同技術標
而唔係到今時今日先至決定中標方方案是否可行
或者強行的對方takeover 上手asset

拗拆&再建需時幾耐冇意思
要睇返個contract點寫
tender offer 1個月搞掂就1個月搞掂
要10日搞掂只會out bud
同埋果個位 應該限制唔少
no overnight work allowed
holiday都唔會俾人去做

如果政府有衝量得咁正經
就唔會invite間新成立公司
學上面巴打講
director一個唔覺意破產走佬點算
你敢拆,我就搵d 鬼入去玩工傷玩黑工,搞到勞記海關日日同你玩掃黑工職安健
再每日搵10個8個人投訴你有噪音有沙塵,等你差電鑽都唔用得
set 個路障在地盤門口,出入既工程車都要日日驗廢氣磅重
我以主題公園rides & attraction專家同你地講
拆個摩天輪只需要一個月
起個新嘅摩天輪 除非佢有特別設計要求
否則只係 off the shelf 來香港fabrication只需要幾個月
講20個月 係咪連埋有intellectual property rights
做facade
做個主題摩天輪先?
就算連埋theming 20個月都係太長

唔去評論新中標方點解唔買夠舊既摩天輪 定係仍在角力中

香港政府 發標時係應該已經衡量過經濟同技術標
而唔係到今時今日先至決定中標方方案是否可行
或者強行的對方takeover 上手asset

拗拆&再建需時幾耐冇意思
要睇返個contract點寫
tender offer 1個月搞掂就1個月搞掂
要10日搞掂只會out bud
同埋果個位 應該限制唔少
no overnight work allowed
holiday都唔會俾人去做

如果政府有衝量得咁正經
就唔會invite間新成立公司
學上面巴打講
director一個唔覺意破產走佬點算

可以賣地拎黎起商場
好想睇原公司解話
反正都走
留啲新聞嚟聽吓都好
跟住又會話都洗濕左個頭 不如割埋塊地比新公司
最怕拆唔切ja
人地擺明緩兵之計 拖多十日八日你拆都拆唔掂 人地擺明驚你搞地基 你拆唔掂地基個摩天輪值得幾多錢 信唔信過兩日又會有班官員鬧swiss不負責任呀 妨礙市民呢d

不負責任哩啲已經暗示緊
好想睇原公司解話
反正都走
留啲新聞嚟聽吓都好

真係慘 以後仲有冇人黎投資
最怕拆唔切ja

巴打好富貴
個輪成本真係可以搞死好多公司
慢慢自己再起過啦 柒頭
最怕拆唔切ja

巴打好富貴

2億入面 起碼1億5000萬係搞地基d混漩土
個個輪值得幾多錢呀你唔搞地基 政府真係未驚過
最怕拆唔切ja

巴打好富貴

2億入面 起碼1億5000萬係搞地基d混漩土
個個輪值得幾多錢呀你唔搞地基 政府真係未驚過

隻輪點會5千萬

食完個十號完整無事,個風力係為左香港而特製

唔想佢搞地基係因為重整要好長時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞