摩天輪現營辦商:另建需時20個月

823 回覆
662 Like 3 Dislike
講乜政府官僚個堆先出事都唔撚用腦
明顯係共產黨慣用手法
早十年係大陸幾多港資外資(唔係mnc個堆)中撚曬伏,比班支那員工夾埋公安食撚左人地成間公司

狗改不了吃屎

今次都比個教訓外資,以為平日支持支那政府唔反佢就唔搞你,比錢你賺呀,傻仔
折o左,將來應該唔會起返。。

到時摩天輪坐一次要300...

租地食輪,好過買股票既輪
比返人啦屌你老母 就算成個比埋你 你都唔識保養啦 到時死人又拍拍個屎忽走左去 唔好咁撚節墮啦
想人留低野咪比頂手費,唔比錢叫人唔好阻佢做生意你估開善堂,都未計你咁樣搶人塊地

食夾棍食到不留餘地一蚊都唔賠
絕撚到呢
真係玩野既話
政府日日派環保署/勞工署睇場都幾難拆到摩天輪
咪理條假膠啦,起下底就知咩事
紅白藍BB
越睇越撚火滾,強烈要求Swiss AEX將撻地還原返未開發之前!

留名等睇還原到一半/晒之後新公司話唔玩走佬
各方開始出口術了

海濱事務委員會委員何文堯認為,中環海濱摩天輪的舊營運商,很大機會未能如期在下月底還原用並交還用地,因為若要拆除現有摩天輪的鋼筋水泥地基,最少約需3至4星期。

他認為今次事件是新舊營運商的商業角力,將市民和政府拉落水。他說較擔心舊營辦商只拆除部分設施,最後將爛攤子留給市民。他認為,政府應嘗試要求舊營辦商留下鋼筋水泥地基,讓新營運商使用

他說中環海濱摩天輪是香港的地標,事件中最受損是香港的國際形象,舊營運商把摩天輪拆走是最不理想的情況。

立法會旅遊界議員姚思榮認為,現時摩天輪成人每次收費100元是偏高

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1352168-20170904.htm

ON撚9
人地無話 一唔中標就發脾氣拆哂D野
而係唔中標 都搵新營運方傾
但對方不斷反口 又唔承諾比錢

你想要任何野咪比錢囉
舊營運商一直都話你比得到錢 連摩天輪都可以留埋比你
更何況地基?
政府係有心顧住個所謂"國際形象"既話 唔洗一定由政府出錢既
政府可以促成新舊營運方達成協議而唔係一蚊都唔撚比

宜家講到咁
係人都知你想Lam到盡啦

緊係諗住拖得耐對面冇時間就可以壓價

點知對面企硬,寧願出錢拆輪還原都唔益班契弟
越睇越撚火滾,強烈要求Swiss AEX將撻地還原返未開發之前!

簽左contract唔玩係咪都要俾埋d租

我係舊公司如果到時政府食回頭草就死都唔理佢,除非佢條件好好,俾夠5-10年contract再加低租金先會理你
屌佢老味 做政府班人個個都個腦裝屎
一個投標過程 見到個票價低 租金貴 無經驗 $1公司 又無打算起新輪
正常都好撚大疑問唔會批個牌啦
而家官商勾結到路人皆見 塊面皮厚到想食埋人地個摩天輪比下手用

我係舊公司如果到時政府食回頭草就死都唔理佢,除非佢條件好好,俾夠5-10年contract再加低租金先會理你

新公司唔係一蚊公司咩

新公司唔係一蚊公司咩

交左六個月租金作為保證金,即係900萬
現時營運商回到本?
本都回唔到又要拆?
現時營運商回到本?
本都回唔到又要拆?

回唔到本都要拆啦,唔撚係白白送隻輪俾人呀

ship去外國d大城市都仲可以拎返來用,到時分分中賺仲多,到時咪睇你地班香港人柒囉

原來已經收左六個月上期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞