摩天輪現營辦商:另建需時20個月

823 回覆
662 Like 3 Dislike
正苦今日已經出口術叫上手唔好拆地基唔好影響市民啦

人地真金白銀買 , 唔係諗住free 比你啊
定係正苦本身就諗住 摩天輪一定會留返係度 , 只係換營辦商

可能最後正苦比錢買囉

唔好影響市民?
你問下中西區區議會做咗啲乜?
明明可以續租
佢地就係都要促請政府重新招標

諗屎橋想賤價/無本食左隻輪覺得立大功

好學唔學 學埋大陸食外資夾棍d 招數
點解單野無人質問旅發局?
佢地有分批 bor

旅發局主席:最緊要有show開請我旗下D泡菜仔

到時睇下新東家開幕有邊個出現就知乜事

可能最後正苦比錢買囉

即刻開工

Btw AIA 嘉年華 D 野 , 大家心照啦
嘉年華個老細搞 , 颱風季就精彩

一個無敵風火輪係中環周圍飛
吊佢老尾 又要拆 跟住又起返同一樣野
好心政府做中間人拆掂佢啦
又嘥時間又浪費人力物力

痴撚線

擺到明係想唔出錢謀左人地個輪
嘥時間同錢對正苦who fucking care
反正背後實有人有得賺
拆左佢 唔好益仆街下手

可能最後正苦比錢買囉

即刻開工

隻新輪就叫牛熊輪啦

投資者有機會損失全部金額
應該搵啲建築公司寫信去swiss aex傾點樣快手拆咗個輪佢

如果真係拆
大家覺得政府會唔會諸多刁難?
例如唔批permit
抽秤安全措施,噪音之類
係起就起到London Eye咁大啦

可能最後正苦比錢買囉

即刻開工

拆囉 一拍兩散

可能最後正苦比錢買囉

即刻開工

隻新輪就叫牛熊輪啦

投資者有機會損失全部金額

個輪飛撚左去ifc或者老解總部
依單野根本係維港巨星滙翻版
又是新公司,又是疑似玩暗標

事件卻並未因而平息,在香港媒體指這次主辦維港巨星匯之協辦商全部都是新成立公司,缺乏經驗,矛頭直指向美國商會主席詹康信,連承辦商都是詹康信名下私人公司

又是同某陣營的人有關

當年盧維斯都被審計署同立法會查
如果今次無人開佢地波的話⋯⋯
證明老董年代的政府比今天更公開
咁嘅政府真係令香港人覺得羞恥
營運商拆㭍左佢啦
負責批果班都要查下
咁樣都批
唔係唔專業
就係

哂氣啦批既擺明淨係睇錢咬得佢食

政府今次係改埋十年經驗
其實明眼人一睇就知有預謀

諗住起撚左只係營運同main佢係人都做到
今鋪人地拆左佢,拆得好可能可以係其他地方用得就算唔得都唔會益你
支持攬炒, 咪撚益左班仆街呀
舊營辦商不如拿拿聲搬個摩天輪去其他國家東山再起好過啦
例如: 日本/新加坡 etc.

可能最後正苦比錢買囉

即刻開工

真係發生又可以柒出國際
支持攬炒, 咪撚益左班仆街呀
舊營辦商不如拿拿聲搬個摩天輪去其他國家東山再起好過啦
例如: 日本/新加坡 etc.

仲咁新淨
希望外國有人接啦
依單野根本係維港巨星滙翻版
又是新公司,又是疑似玩暗標

事件卻並未因而平息,在香港媒體指這次主辦維港巨星匯之協辦商全部都是新成立公司,缺乏經驗,矛頭直指向美國商會主席詹康信,連承辦商都是詹康信名下私人公司

又是同某陣營的人有關

當年盧維斯都被審計署同立法會查
如果今次無人開佢地波的話⋯⋯
證明老董年代的政府比今天更公開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞