[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔知香港有冇得買microsoft classic intellimouse呢
入NSP
其實支筆如果唔畫野有冇用? 只係睇下片做下office功課~

jot notes perfect 池

jot notes 真係好過 iPad pro 書寫感覺真係唔同啲
利申 兩部都有

唔撚係掛大佬,佢個手寫bug好撚嚴重窩
入NSP
其實支筆如果唔畫野有冇用? 只係睇下片做下office功課~

jot notes 真係好過 iPad pro 書寫感覺真係唔同啲
利申 兩部都有

咩意思🤔 係咪筆尖定位?
入NSP

利申 兩部都有

主要係支筆上左2B後好正
但係我成日寫字好細隻,個windows定唔知咩根本tract唔到 我d字就卷埋一舊

2B有咩好?
搞到我都想買套筆尖玩下

會冇好似applepen咁”sin”
淘寶40搞掂啦 新舊筆通吃
但唔好插上插落 插入左好難無損拎出

巴打試下新筆舊機係咪少左lantency
試下寫好細隻字 邊度我都搵唔到有新筆demo

latency冇少到
基本上除左af細左都冇分別

latency冇少到
改自己手寫習慣算
入NSP

利申 兩部都有

咩意思🤔 係咪筆尖定位?

好似係NSP掂住機背定唔知手掂住螢幕個筆尖會飄
其實NSP漏光情況係咪好勁
仲諗緊
入NSP

利申 兩部都有

我部 sp4 來
入NSP

利申 兩部都有

我部 sp4 來

Sp4有earthing問題
Nsp唔知仲有冇
ver 1709
primary 200%, secondary 100% scaling
好多嘢喺 second mon 都矇矇地咁 應覺好似 dwm 由 200% downscale 做 100%
開 cleartype tuner 全部都變咗成 pat 嘢
屌,1709 轉咗 mouse handling,依家喺 200% 嘅 mon 淨係郁到 2px
入NSP

利申 兩部都有

我部 sp4 來

Sp4有earthing問題
Nsp唔知仲有冇

應該部部都有,我部pro3搵撻錶會detect到漏電

早幾日換左nsp
諗住一開箱就insider up上去啦
點知佢close左skip ahead條隊
佢自動up完就係咁話我insider setting錯
最後仲瘋狂reboot入唔到windows
最後重洗 跟住就用唔到windows hello
有無巴打有解決方法

1703 recovery image

要係邊到down架

早幾日換左nsp
有無巴打有解決方法

要係邊到down架

搵另一部 windows 做隻 USB image
我想請教下如果係amazxx 買一部舊款 surface 3 lte ,會唔會有 international warranty ?
我想請教下如果係amazxx 買一部舊款 surface 3 lte ,會唔會有 international warranty ?

冇 international M$ 啲機
其實大部分新款surface pro 都冇lte 提供,會唔會有特別原因,我對surface了解很少,唔好意思

早幾日換左nsp
有無巴打有解決方法

要係邊到down架

https://support.microsoft.com/zh-hk/surfacerecoveryimage
其實大部分新款surface pro 都冇lte 提供,會唔會有特別原因,我對surface了解很少,唔好意思

風扇位

遲d會有

1.冇位
2.有風扇會對LTE天線有干擾
3.貴
請各大大幫幫忙,因為不知就買行貨 surface pro4 m3 ,定係surface 3 ,本身只係需要一部2nd notebook 做simple task ,因上班地點冇wifi 提供 ,所以唔知點選擇,希望各大大幫手比意見,感謝感謝
請各大大幫幫忙,因為不知就買行貨 surface pro4 m3 ,定係surface 3 ,本身只係需要一部2nd notebook 做simple task ,因上班地點冇wifi 提供 ,所以唔知點選擇,希望各大大幫手比意見,感謝感謝

10月尾會發佈lte版new surface pro
但應該都唔平

但應該都唔平

應該會係依家個價加$1000

但應該都唔平

s3已經再搵唔到有
今月底可能發布下代s4掛
不過唔平 肯定過哂4000唔連筆

但應該都唔平

s3已經再搵唔到有
今月底可能發布下代s4掛
不過唔平 肯定過哂4000唔連筆

如果出s4全套唔過$5000都諗得過
不過真係點都要有個type c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞