[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
type cover 如果壞左買過定出面有得整

一係換一係買
要整就要界開佢

岩岩過左保養期半個月, 頂佢. 已經用左網上教落既方法重裝DRIVER, 部機都detect唔到.

巴打我都係 試過reset部機用得翻 過一排又sense唔到 reset都冇用 唔知點算

終於搵到個問題 係type cover個driver自己missing左 上網睇話好多人裝左八月個更新就會咁 暫時冇解決方法 屌佢老未

一係換一係買
要整就要界開佢

岩岩過左保養期半個月, 頂佢. 已經用左網上教落既方法重裝DRIVER, 部機都detect唔到.

巴打我都係 試過reset部機用得翻 過一排又sense唔到 reset都冇用 唔知點算

終於搵到個問題 係type cover個driver自己missing左 上網睇話好多人裝左八月個更新就會咁 暫時冇解決方法 屌佢老未

點會冇 factory重設唔得咩
我想請問各位用緊surface laptop既巴打
你地部機run緊果陣既溫度係幾多
平時文書
同打機(當係lol)

因為我就咁開住機用都feel到成50度咁制
平時文書
同打機(當係lol)

我部舊 ThinkPad 開盡風扇 idle 都有 60 度啦 插住火牛

Surface Pro i5 42度
佢岩岩sd左coupon比我
但我已經買左枝筆
平時文書
同打機(當係lol)

我部舊 ThinkPad 開盡風扇 idle 都有 60 度啦 插住火牛

Surface Pro i5 42度

咪係 50度好正常

一係換一係買
要整就要界開佢

如果關更新事就del左個update佢
我部sp3好多時都係俾啲update搞到
宜家set delay update一星期
有冇巴絲會等出LTE版SP?
有無人部new surface pro 有Mon 黃?係咪可以換?
呢3個月 update啲筆 keyboard Mon 都出現問題
筆 keyboard 失聯
Mon 醒唔到
呢3個月 update啲筆 keyboard Mon 都出現問題
Mon 醒唔到

要REBOOT
終於拎到機
終於買到筆
有筆用喇
Mon 醒唔到

intel driver問題
到第七代仲未FIX???
邊到有4a電買
邊到有4a電買

鴨寮街好似係
終於買到筆
有筆用喇

終於買到筆
有筆用喇

4 定 new?
試下掹電
新買左部sp4 m3,按一下減低音量個button會一路減到靜音。係本身設計定粒button壞左?
新買左部sp4 m3,按一下減低音量個button會一路減到靜音。係本身設計定粒button壞左?

唔正常

唔正常

試下update會唔會解決到
第一次用Window 10 唔係好習慣

同埋想問下新機 除左d usb, 3.5mm 插口要check 外有冇d特別野
會唔會好似電話咁有d內置 check 螢幕的 function ? 唔該
終於買到筆
有筆用喇

4 定 new?
試下掹電

唔係touch落個mon10秒咩
終於買到筆
有筆用喇

4 定 new?
試下掹電

唔係touch落個mon10秒咩

pair bluetooth 唔使掂個 moon
終於買到筆
有筆用喇

4 定 new?
試下掹電

試過互換電池 都係我個枝正常 另一枝冇反應 燈都唔著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞