[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
終於買到筆
有筆用喇

4 定 new?
試下掹電

試過互換電池 都係我個枝正常 另一枝冇反應 燈都唔著

終於買到筆
有筆用喇

4 定 new?
試下掹電

唔係touch落個mon10秒咩

pair bluetooth 唔使掂個 moon

終於買到筆
有冇巴打連完支筆之後出現 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION 藍屏?
終於買到筆
有冇巴打連完支筆之後出現 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION 藍屏?

玩 Intel 個濕鳩 display driver 玩到藍畫面就試過
屏乜撚嘢
終於買到筆

玩 Intel 個濕鳩 display driver 玩到藍畫面就試過
屏乜撚嘢

玩過一次唔敢再玩
乖乖地裝返ms版嘅driver算
終於買到筆

屏乜撚嘢

玩過一次唔敢再玩

咁正常用就冇嘢嘅 ms版都唔好得去邊
終於買到筆

屏乜撚嘢

玩過一次唔敢再玩

咁正常用就冇嘢嘅 ms版都唔好得去邊

surface啲driver同update經常搞事, 唔壞都搞到壞
新筆到手
btw 見到 reddit 有人話收到 Marvell WiFi driver updated,依度有冇人收到
我最後一次 check 到有 update 係 13/9,連 win10 九月更新都未有
岩岩攞左部nsp
想問邊度買連貼埋mon貼會比較平?
Surface pro定Surface laptop好??
Surface pro定Surface laptop好??

睇你點用, 普通laptop咪surface laptop
要訓低部機寫野/ 睇野咪surface pro
如果收二手,有咩要注意
有無巴打知surface laptop 得個keyboard 著,mon唔著係咩玩法🙈

岩岩開開下機
插隻hdd落去
佢load多陣就唔著mon
認人樣嘅紅燈著咗陣
之後反應都無埋
求巴打指點
有無巴打知surface laptop 得個keyboard 著,mon唔著係咩玩法🙈

岩岩開開下機
插隻hdd落去
認人樣嘅紅燈著咗陣
之後反應都無埋
求巴打指點

新機上手第一次開機?
我第一次set機個陣 個windows hello打左柴
唔識認人 又黑mon 撳alt+f4手動熄左佢就冇事

再唔係就reboot試下
如果收二手,有咩要注意

surface唔 suggest 收冇保嘅二手

岩岩開開下機
插隻hdd落去
認人樣嘅紅燈著咗陣
之後反應都無埋
求巴打指點

新機上手第一次開機?
我第一次set機個陣 個windows hello打左柴
唔識認人 又黑mon 撳alt+f4手動熄左佢就冇事

再唔係就reboot試下

唔該哂巴打
唔係新機呀
不過reboot後無事了🙈
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係

巴打係邊收二手? Fb group?
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係

dcfever 有保的..但係佢冇盒..受唔受保
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係

諗住買咩型號
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係

諗住買咩型號

laptop...
部sp4 m3
待機睡眠 個時一段時間就啪啪一聲,有冇人有呢個情況?
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係

諗住買咩型號

laptop...

做乜要收二手
我ownership仲有quota可以幫手
如果收二手,有咩要注意

有保好d啦緊係

諗住買咩型號

laptop...

做乜要收二手
我ownership仲有quota可以幫手

窮學生冇錢同埋ownership好似得4G有折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞