[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
未有機嘅揸住枝筆可以做咩
拎去兇宅試?
notebook ownership冇嗮藍色typecover
surface pro4 i5 8gb 百記賣8438, 有無巴打知道有更平
notebook ownership冇嗮藍色typecover

ms store買啦
教育優惠都係貴ownership少少
啱啱買左NSP 等送貨, 配件買左mini displayport -> hdmi, 本來諗住買埋轉VGA 既 (駁舊projector) 個store 無貨

想問下係咪出去求其買個 mini displayport 轉 vga 既都會work

VGA 正路係買個正常 miniDP 嘅 active adapter 就得
HDMI/DVI 應該就 passive adapter 已經得
如果 MS 咁都唔 support 就叫佢食屎啦

thanks

我用緊黃金買既mini dp to vga
好似一舊水

我寧願淘佬中國大牌子都唔買山寨國貨/仲慘過MIC既貨(例如india vitnam
淘寶牌幾唔錯
應該好過一堆不知名牌子

綠聯
請問有冇人係nsp login 唔到office account?
用chrome可以登入到線上版
Edge同office入完密碼冇反應
新加入有幾個問題想請教

Surface有冇虛擬shortcut既野?例如畫畫時,有個panel 可以返回 放大

另外做緊krita 但d icon好少粒 有冇人知有冇得放大?

最後筆上粒擦膠唔係個個app用到?
點睇surface book top model 用緊6代cpu 同低一級(好似係) gpu?
二手 幾個月機 有保到2018/5月中

128sad 4gb pro4 4700$收掂唔掂 佢keep得幾好又貼齊野

M3定i5?
M3兇宅做緊$4999連keyboard冇筆
i5兇宅做緊$6788連keyboard連筆連mouse
點睇surface book top model 用緊6代cpu 同低一級(好似係) gpu?

下個月有發佈會
應該會出surface book更新
新加入有幾個問題想請教

Surface有冇虛擬shortcut既野?例如畫畫時,有個panel 可以返回 放大

另外做緊krita 但d icon好少粒 有冇人知有冇得放大?

之前睇youtube見過有人用個shortcut panel
但唔知叫咩名
新加入有幾個問題想請教

之前睇youtube見過有人用個shortcut panel
但唔知叫咩名

其實我搵左幾個既 想睇有冇資深用家有推介 要set好部機都幾多野做

下個月有發佈會

咁佢得13.5吋mon 又點睇? 呢三個因素令我買唔落手 當然MacBook 嘅價錢都令我呆左一呆

下個月有發佈會

咁佢得13.5吋mon 又點睇? 呢三個因素令我買唔落手 當然MacBook 嘅價錢都令我呆左一呆

個人認為surface book咁嘅價錢唔會考慮佢
重而且效能對唔住個價錢

可以等佢refresh先再考慮
請問有冇人係nsp login 唔到office account?

請問有冇學生哥同我有同樣問題
Login hotmail account冇問題,但用返學校就唔得

Login hotmail account冇問題,但用返學校就唔得

點樣冇反應??
其實今年內會唔會有機會等到nsp換新u?
有冇人notebook ownership見到藍/紅色既筆
我比左錢先發覺係銀色 即刻sad左

點樣冇反應??

用學校email (edu.com)係office 度登入,輸入正確情況下,㩒登入冇反應,停留係登入頁面,冇提示字句。但用hotmail就正常登入
屋企desktop冇呢個問題。

點樣冇反應??

用學校email (edu.com)係office 度登入,輸入正確情況下,㩒登入冇反應,停留係登入頁面,冇提示字句。但用hotmail就正常登入
屋企desktop冇呢個問題。

未試過 我登入到
office都唔得係咪用唔到office
新加入有幾個問題想請教

虛擬 shortcut 好似有 program 可以整到

Krita 呢就
大致係要入 settings 開 Hi-DPI support,不過如果 windows 個 scaling 唔係 100% 或者 200% 嘅話會唔啱大細

擦膠有部分用 WinTab 嘅 program 應該係會有 bug
Krita 下個版本會 support Windows Ink (不過要自己入 settings 開,因為仲係測試中)

一開始睇到得銀色已經諗住出面執mouse同筆返嚟

一開始睇到得銀色已經諗住出面執mouse同筆返嚟

已經喺 ms store 買咗拎埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞