[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想打下code畫下畫應該買i5定i7好
i5又驚慢 i7又好貴
黃金兇宅又做返4998冇左 優惠期琴日過咗

Sp4 m3?
依家賣幾錢?

係 sp4 m3 , 而家黃金都係做返其他凶宅個5438$

咁我放棄了
本身都想買貴啲 nsp i5 遲下畫CAD用。
然後啲friend同我講搵12.3'畫CAD一定眼殘,叫我返屋企做
所以買最平既m3文書睇片算
遲左一日買蝕左幾舊水
然後啲friend同我講搵12.3'畫CAD一定眼殘,叫我返屋企做
遲左一日買蝕左幾舊水

$4998應該係果啲開學優惠
八月一過左就即刻貴番
不過我相信好快又會平
遲左一日買蝕左幾舊水

八月一過左就即刻貴番
不過我相信好快又會平

岩,諗緊照衝定等10月,好似之前官網咁或者凶宅又做優惠散貨
遲左一日買蝕左幾舊水

八月一過左就即刻貴番
不過我相信好快又會平

唔急咪等下
第八代u剛剛出左
用緊第六代u嘅Sp4可能要更加平更快清貨
不過粒u就真係舊

結果Macbook Pro同Surface Pro新出兩三個月已經變左舊機
邊度有新筆買?

今日係太古城百老匯買左
收到新筆了
intial activation force細好多真係好舒服
但打斜寫既accuracy都係冇改過,但他朝有日有tilt support個時應該就會有改善
邊度有新筆買?

今日係太古城百老匯買左

Education store 乜7都冇
收到新筆了
intial activation force細好多真係好舒服
但打斜寫既accuracy都係冇改過,但他朝有日有tilt support個時應該就會有改善

利申 sp4
遲左一日買蝕左幾舊水

八月一過左就即刻貴番
不過我相信好快又會平

唔急咪等下
第八代u剛剛出左
用緊第六代u嘅Sp4可能要更加平更快清貨
不過粒u就真係舊

結果Macbook Pro同Surface Pro新出兩三個月已經變左舊機

屌遲左
出第8代 u 係咪表示依家出nsp係不智

如果急用而又好鍾意nsp呢個form factor嘅週冇話不唔不智
當然黎緊亦都有類似nsp而用新u嘅機推出
Nsp就算出新都應該係一年後嘅事

如果急用而又好鍾意nsp呢個form factor嘅週冇話不唔不智

不如等10nm

不如等10nm

所以呢個時候我會買sp4
反正nsp都唔係最新嘅u
又冇usb c
我又唔打算拎出街用
電量唔係我concern

不如等10nm

又冇usb c
我又唔打算拎出街用

6,7,8代u冇乜分別, nsp好左嘅主要係多左電同埋7代U打後播片有硬解慳電啲
下代又要等1年

不如等10nm

又冇usb c
我又唔打算拎出街用

6,7,8代u冇乜分別, nsp好左嘅主要係多左電同埋7代U打後播片有硬解慳電啲
下代又要等1年

第八代變4c8t
但頻率低左
其實都差唔多 多核可能慳電啲
[無知一問]啱啱買咗surface pro同type cover, 想問吓用type cover keyboard打字同touch pad click嘢係咪冇聲喺喇叭出?

不如等10nm

又冇usb c
我又唔打算拎出街用

下代又要等1年

第八代變4c8t
但頻率低左

我用緊 ivy bridge (三代) i5 2c4t 嘅 notebook,其實都仲頂得順...
https://youtu.be/knqnwCSsAgo

Youtube有人用nsp做music production
佢用i5/8/256黎試
試左好多嘢
想買nsp做啲複雜嘢嘅巴打可以參考下
(條片勁長,作者已經分左段)

不如等10nm

又冇usb c
我又唔打算拎出街用

下代又要等1年

第八代變4c8t
但頻率低左

我用緊 ivy bridge (三代) i5 2c4t 嘅 notebook,其實都仲頂得順...

用得順但用得唔耐
買左surface laptop
個edge 點轉google做search ?定用翻chrome算
買左surface laptop
個edge 點轉google做search ?定用翻chrome算

首先你要上番windows 10 pro

不如等10nm

又冇usb c
我又唔打算拎出街用

下代又要等1年

第八代變4c8t
但頻率低左

用得順但用得唔耐

依家notebook仲係Intel玩晒
希望AMD apu可以逼Intel擠多啲牙膏
二合一用得4~5個鐘根本唔夠
Y系 CPU幾代冇大改變
正路二合一 係用Y系 m$搞乜i7 叫人剪片用得兩三個鐘真係on99

不如等10nm

又冇usb c
我又唔打算拎出街用

下代又要等1年

第八代變4c8t
但頻率低左

用得順但用得唔耐

依家notebook仲係Intel玩晒
希望AMD apu可以逼Intel擠多啲牙膏
二合一用得4~5個鐘根本唔夠
Y系 CPU幾代冇大改變
正路二合一 係用Y系 m$搞乜i7 叫人剪片用得兩三個鐘真係on99

因為總有班人想用塊tablet黎剪片
但其實最後又要插呢樣插果樣
又要坐定定喺個大mon前面剪片
不如真係用番枱機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞