[細底係原罪]M43呢邊報到 (4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
有無巴打用緊老蛙 7.5 可唔可以講下好唔好用 想入
有無直出相睇下

買7-14 pro 啦

太高budget啦 有12-40pro同45 1.8 想要支wide鏡
老蛙唔知好唔好用

老蛙都係算把啦 買完得個嬲字 比多少少錢上7-14好過啦

點嬲法?

你去試過就知 7-14 會sharp d 同埋焦距都靈活d 有1240加埋支7-14影景 呢個組合先最好
老蛙7.5唔係唔好 但買完驚你後悔點解唔比多少少上7-14 到時先買就真係兩頭唔到岸
有無直出相睇下

買7-14 pro 啦

太高budget啦 有12-40pro同45 1.8 想要支wide鏡
老蛙唔知好唔好用

點嬲法?

你去試過就知 7-14 會sharp d 同埋焦距都靈活d 有1240加埋支7-14影景 呢個組合先最好
老蛙7.5唔係唔好 但買完驚你後悔點解唔比多少少上7-14 到時先買就真係兩頭唔到岸

有無直出相睇下

買7-14 pro 啦

老蛙唔知好唔好用

點嬲法?

O記7-14 同老蛙比
都唔係俾多少少咁簡單喎
有無直出相睇下

買7-14 pro 啦

老蛙唔知好唔好用

點嬲法?

O記7-14 同老蛙比
都唔係俾多少少咁簡單喎

差成倍 , 不過成像係好d,但想加fliter 又要再貴dd
有無直出相睇下

買7-14 pro 啦

老蛙唔知好唔好用

點嬲法?

O記7-14 同老蛙比
都唔係俾多少少咁簡單喎

差成倍 , 不過成像係好d,但想加fliter 又要再貴dd

你可以諗鏡頭保值喎, 到時唔玩都可以放返出去
em10+lumix 20.7
45 1.2

前幾日係首爾玩一轉
新手隨手影 (歡迎巴打指點下我)
直出無後製
Em10 ii 17mm1.8 同40-150mm

前幾日係首爾玩一轉
直出無後製

個天咁既色既

前幾日係首爾玩一轉
直出無後製

個天咁既色既

最尾果張用左內置部分色彩
出左17 同45 Pro

好似2018 Jan先有貨, 而且每支HK$9999

45 pro

好似2018 Jan先有貨, 而且每支HK$9999

Wa Diu
支45/1.2原來late Nov出

呢支會唔會勁過42.5 1.2 奶??

呢支會唔會勁過42.5 1.2 奶??

可能會,不過應該唔多
45 Pro 強調散景
O記最近出果幾支新定焦價錢真心覺得on9, 新機新鏡size同apsc差唔多, 之前嘅所謂優勢真係越黎越小, 大家點睇?
O記最近出果幾支新定焦價錢真心覺得on9, 新機新鏡size同apsc差唔多, 之前嘅所謂優勢真係越黎越小, 大家點睇?

成皮野又大碌,不了

睇下你同咩比啦。Tele 鏡都好portable

35-100/2.8果d size ok既
依家越出越貴越大碌
負擔到價錢同重量,不如ff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞