[細底係原罪]M43呢邊報到 (4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁就放多幾張
不過自己影相偏少,以後如果唔考慮同行人/瞬間合焦感受既話,
ZD11-22同45-175兩支鏡就基本滿足旅行用途,
唔夠既就睇情況再帶第三支,如果朋友影相團既就上限四支

E-M10 II + ZD11-22

E-M10 II + 45-175

https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/30/235244_d0b3244693f743a542dc6a84b8f5ae22.jpg

架妹望住你果張用咩鏡??
在機能方面, E-M10 Mk III 仍舊採用 16MP 感光元件,不過導入與 E-M1 Mk II 相同的 TruPic VIII 引擎,在影像處理仍有提升,同時五軸防手振也達到 4 級左右的補正效果,此外 Olympus 也首度在入門級機身導入 4K 錄影能力,且因為引擎性能提升,可在錄影中使用機身防手振,可結合電子防手振達到更好的效果,同時也可於 HD 解析度拍攝 120fps 影片。

仲用緊個16mp

萬年sensor

On9 mk3
俾我轉真係轉em1/em5算

em5ii 好似仲平過em10iii, 買em5ii 好過啦咁,平啲又3防

防水防塵又耐-10度添

只係冇4k
在機能方面, E-M10 Mk III 仍舊採用 16MP 感光元件,不過導入與 E-M1 Mk II 相同的 TruPic VIII 引擎,在影像處理仍有提升,同時五軸防手振也達到 4 級左右的補正效果,此外 Olympus 也首度在入門級機身導入 4K 錄影能力,且因為引擎性能提升,可在錄影中使用機身防手振,可結合電子防手振達到更好的效果,同時也可於 HD 解析度拍攝 120fps 影片。

仲用緊個16mp

早幾日先買左em10 mark ii
好彩升級嘅位唔多

仲用緊個16mp

好彩升級嘅位唔多

全部而家幾銀?

仲用緊個16mp

好彩升級嘅位唔多

幾多錢??

仲用緊個16mp

好彩升級嘅位唔多

mk3個價實貴,除左第日放機俾人嫌棄之外mk2其實冇問題

架妹望住你果張用咩鏡??

想瘋狂影架妹
我又貼下相先

尾二個張咩setting 唔錯

仲用緊個16mp

好彩升級嘅位唔多

全部而家幾銀?

係百記買4990 兩鏡套裝
問過星際角落鋪好似要4400

早幾日試機亂影,live composite幾方便好玩,係右下角爆哂光
新手em10 mk2 kit鏡直出 如傷眼請見諒

早幾日試機亂影,live composite幾方便好玩,係右下角爆哂光
新手em10 mk2 kit鏡直出 如傷眼請見諒

我又貼下相先

後製執過?

你講菲林機om10定m43機E-M10
後者買黎冇乜意思 下限都二代啦

E-m10 ,第二代係三定五軸防震?

E-m10 三軸
E-m10 mk ll 五軸

O... 唔怪得個個要mk2

last week i help my fd got a Em10 - mk ll, now mk lll is coming out

等佢跌,我用緊610, 想有部輕機去trip,+ 12-40 2.8 係咪已經夠

輕機,買GM5 / GM1 (用緊GM1s) ,最細的m4/3
Zoom Lens 咁大支,買定焦啦,15 F1.7 / 20 F1.7 / 12 F2.0 / 15mm 9mm body cap lens.

我旅行用gf7+17+9餅
有冇巴打用緊 pen f?

我又貼下相先

後製執過?

Normal workflow, GH4 影RAW 入Lightroom, 咩都調下咩,再出jpeg

頭幾張有富士味
湘南海岸真係好地方
想買pen f
係咪唔值
屋企有部epl1
想買pen f
係咪唔值
屋企有部epl1

我都有部em5 mk1
想買pen f
係咪唔值
屋企有部epl1

我都有部em5 mk1

EPL1換PENF會有一種F5既感覺,
都過左咁多年,換咩新機都值啦(平行換代換番EPL系列就唔計)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞