[細底係原罪]M43呢邊報到 (4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問一問如果去12月去東京旅行用em10ii有冇問題 溫度太低會唔會壞機 又或者可以做乜嘢去保護部機 未試過帶相機去咁凍嘅地方旅行

12月都唔會低過零度
最多啲電去得快啲

咁如果低過0度係咪就唔好用
好似$20蚊,因為我差原廠電同用個安全尿袋基本上都好安全,唯一擔心係容易壞所以買兩個,一個放酒店一個跟身!

咁$20又真係好抵

我兩舊都係原廠電而且usb電壓低所以都放心用,去旅行有時會住兩三間酒店,盡可能將所有叉電轉晒用usb,唔使帶咁多嘢奶響身!

巴打有冇link

taobao 大把,你可以search 下kingmix, 可以同時充兩粒電,usb 頭

好呀
想問一問如果去12月去東京旅行用em10ii有冇問題 溫度太低會唔會壞機 又或者可以做乜嘢去保護部機 未試過帶相機去咁凍嘅地方旅行

12月都唔會低過零度
最多啲電去得快啲

咁如果低過0度係咪就唔好用

之前去韓國個陣好似都係1-4度咁上下
都冇咩問題

Em10

去完日本
12-40 直出

去完日本
12-40 直出

喂屌個對情侶咁熟面口既
巴打你邊日去嵐山

去完日本
12-40 直出

喂屌個對情侶咁熟面口既
巴打你邊日去嵐山

上星期日
嚇得我以為同一日

7-14 pro 入手

師兄我都打算入手 請問幾錢入手

唔用grip揸成日會好辛苦

都唔會嘅;
有條peak design slide,我影嗰刻先拎上手,
其餘時間都係放低。

6.7k 邊間入 ?
嚇得我以為同一日

嘩爭啲又有得睇實體相遇

7-14 pro 入手

都唔會嘅;
其餘時間都係放低。

6.7k 邊間入 ?

7-14 pro 入手

都唔會嘅;
其餘時間都係放低。

6.7k 邊間入 ?

thx 巴打... 見price.com 報價成6.9k
請問巴打如果去東京旅行買 em5 1240 平唔平?日本買機有咩要注意?

kakaku 睇實體大舖價, 然後自己諗
想換部em5 mk2
想換部em5 mk2

等唔等埋em5iii?
請問巴打如果去東京旅行買 em5 1240 平唔平?日本買機有咩要注意?

olympus d機買行好d,香港水貨價分分鐘平過日本買
想換部em5 mk2

等唔等埋em5iii?

我唔追機
等埋再平啲都ok
好似咁少人講em1m2...?
我用緊em5m2考慮緊升唔升級.

玩唔起em1

像素係多左,連拍又勁左,不過個價太貴,如果冇需要連拍打雀其實em1ii可以等再跌價先買

olympus d機買行好d,香港水貨價分分鐘平過日本買

星際邊間好?

行定水先?

像素係多左,連拍又勁左,不過個價太貴,如果冇需要連拍打雀其實em1ii可以等再跌價先買

我打算等到10000, 會否大想頭左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞