[細底係原罪]M43呢邊報到 (4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問em5 mark ii配14-150用咩相機袋好?

上幾頁有講,我哋建議用內膽算

有內膽想用背囊又得 斜孭亦得 得左
O記支45mm 75mm 黑色定銀色好 諗左好耐
黑色機用
黑色機用

全黑啦,好憎依家成日出埋d銀色機鏡
直頭想油黑自己部gf7
黑色機用

直頭想油黑自己部gf7

SHIT,用緊10M2銀body +黑鏡
BTW,O記既銀或者香檳色其實都幾蝦body,色調唔統一唔好睇
黑鏡啦
黑色機用

直頭想油黑自己部gf7

BTW,O記既銀或者香檳色其實都幾蝦body,色調唔統一唔好睇
黑鏡啦

曾幾何時,用em5 果陣好想儲齊一套香檳色 好好J
黑色機用

直頭想油黑自己部gf7

黑鏡啦

曾幾何時,用em5 果陣好想儲齊一套香檳色 好好J

全黑
想問下大家買鏡頭同買相機果陣會check d 乜野

二代同三代操作選單會有比較大既出入,你想簡單但係相對限制多定係複雜但係限制少啲

呢方面我又無話偏好邊個多d
純粹諗緊有新買新好呀 定其實兩者差唔遠 2都夠用

有人出左篇外觀對比,你睇下
http://songmatin.blogspot.tw/2017/09/e-m10-mark-iii-vs-e-m10-mark-ii.html

好似真係分別不大.....

我覺得最大分別都係4k拍片
如果要拍4k片就直上mark iii喇

老老豆豆感覺上用得到假電池既話多數都唔會用入門機,mark3多左呢個小設計又有啲搞事(係4k 拍下片就有用掛,加續航
最唔鐘意mark3 堆FN選擇簡化同加左限制

Mark III 限制多左

感覺簡化咗啲function , 新手向
腳架唔夠高 仆街

邊隻?
em5 mkii 同pen f 係咪em5 ii有三防更好?

sensor就pen f新

但evf 我覺得em5 ii 正好多

最後我入咗em5ii(二手)
em5 mkii 同pen f 係咪em5 ii有三防更好?

同sensor計,em5ii應該抵玩過em1,em10 1-3代

thanks. 想問邊度多款同平?
腳架唔夠高 仆街

邊隻?

星際,深水埗都有
腳架唔夠高 仆街

邊隻?

淘寶買啦

星際,深水埗都有

有淘開嘅就睇下啦

我係唔鍾意個EVF放係側邊, 其他仲有咩問題??大細??
開閃光燈影夜景係咩玩法 仲要係京都塔入邊

大把人用單反都係咁

大把人用單反都係咁

又要重新影過

大把人用單反都係咁

又要重新影過

貼玻璃影都閃到你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞