美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
而家連黑人都唔撐左翼
https://youtu.be/H2wthHcQHCg
佢喺井底深處邊知
所以佢地咁鍾意DEI
係轉右定被轉右
想講連唔玩啲垃圾woke game已經足夠俾人話係極右
係架!尤其DEI hiring嗰啲
能力絕對唔值佢地份人工
你會唔會覺得自己懷才不遇
極端偽民族主義
go woke go broke
得五毛一個post又幾難唔有咁既感覺
年輕女性移民先容易生存
最撚頹係連社會主義本質都搞唔清楚仲走去食大獲飯如果係一個資本主義嘅社會都企唔穩去到社會主義只會更辛苦
係全世界文明世界都係咁行 著數特權比晒女人同少數族裔 搞到其他正常人就食屎
左撚到我交嘅稅係畀啲濕鳩零生產力嘅非法移民。
已經係現在進行中
你當deep state真係陰謀論?
我的確漏咗北歐個種福利主義
但係福利主義咪就係混合咗社會主義得出黎
deep咩state
咪就係兩黨背後嘅金主
何況你講嘅嘢同我講嘅嘢有咩關係
右就右
點樣極右法啊
咪就係你啲咁嘅人 一直都係搵藉口搵理由掩飾

自己低賤無品就講人人都係咁

華人賤種
咪講緊所謂嘅"自由買賣"受資源差距影響
而去到某程度連"私人產權既保障"都會受影響
唔係以前班負資產使乜俾人強制收樓?
我會稱呼資本主義係極右就係因為佢影響嘅唔單止係經濟層面
政治 民生 邊樣唔受干涉?
佢只係用錢代替槍去實行極權會做嘅野

邊個唔知共產主義實行唔到
但係個原因唔係因為個概念錯
而係因為太理想化 只要有一個人唔跟就已經行唔到落去
資本主義就正正掉轉 本身就係以自私為前提
符合人性 所以先run到
但係你唔會話因為咁就一直錯落去唔嘗試去改正
北歐個種咪一個嘗試
只不過既然外面大環境仍然係咁 北歐自然會維持唔到
女權想抬頭冇問題
負返應有的責任
依家所謂的女拳就係黃子華講果D只想食唔想做好浪漫
資本主義依家現實run出黎就係資本家能夠肆意操控社會
根本同極權無分別
依家個社會就係你唔打劫人就俾人打劫
咁唔通代表打劫人係啱?
明顯係個社會制度有問題 唔跟從就講成係人嘅問題
咁睇黎19年你應該會覺得係香港人嘅問題
連基本嘅對錯都唔識分 點傾落去?

你連"社會主義"同"共產黨"都擺埋一齊 究竟邊個搞唔清楚?
你分左右淨係睇名黎分?
唔係割唔割 只係你會睇到佢地只係口講共和包容
實際就係謀取特權 排斥自身群組以外嘅人
呢d似左實右 好明顯就係假
啱啊 資本主義咪就係會剝削民眾自由
pokemon 未知圖騰
五毛Blocked
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞