美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
根本佢自己就眼光窄到件小學雞咁
而家多非洲賤民做低層,中國又產能過剩梗係右
你睇下遲啲無人生仔仲有無得做右翼食玩瞓
肯搏嘅,去大城市度做,挨住100k 一年。

我聽聞仲可以 sign up overtime 等等,都叫OK
你交嘅稅夠唔夠政府養你都成問題
世界好大,唔係剩係睇自己住嘅地方
投資炒賣一定賺? 右翼最仆街係用d個別嘅投資成功例子去批評人地唔努力,但其實更多投資失敗例子佢地睇唔到,而且投資炒賣其實依賴運氣大於所謂實力

而家全世界咁多地方行資本主義,未一樣出現階級固化,「資本俾機會人改變人生」仲難聽過粗口。其實你係唔係已經走火入魔?
都係D睇力勞動為主嘅工作
有色人種一樣可以工作態度好,所以DEI係冇問題,反而對職場環境係有益
難民其實係右翼獨裁威權國家製造出黎
又係個別例子?
唔通要成世死做爛做先叫好咩
你同你自己講啦
你冇份賺就話人地固化
自己廢係你自己問題
支持侵繼續美股up up up,其他全部都唔關我事,賺錢第一
大把唔使,我office都冇人要勞動
咁就證明左剩係睇工作態度去請就夠,一視同仁,根本唔使DEI

你邏輯好差
例子呢?
點解咁多要入美國呀
個乜春別,凸區冇大學學位揾到食大有人在。我當然講我最近既例子
成世唔做做free rider最好
DEI 同以前中共既請人,升學要睇你出身,係咪黑五類,係咪工濃兵子弟一尻樣
炒炒賣賣可以賺錢,幫社會財富增值,仲可以交稅養公務員
咁咪證明咗有 pathway 畀非大學畢業嘅人囉

唔通你要一個讀唔到大學嘅人去做醫生?
本身光譜就有分政治同經濟 拉埋黎講做乜撚野
其實好多人返工都係睇交唔交到功課,而家 wfh 多咗,鬼知你係咩人
條友讀BU Social Science讀到忽左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞