美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
你鐘意活喺自己世界我冇辦法
其實係疫情後遺症,全世界都有通脹
文職呀柒頭
出多啲井底去睇下外國求職廣告網站啦
而家你喺你自己世界
我地喺外面真實世界
通脹有分高低
咪再怪共產中國肺炎
文職見你學歷太高唔請

人地學生有興趣於某一學科,有興趣讀起上黎亦事半功倍,反而我地要諗係唔係個社會唔夠多元化
但已經係最大機會同能力掛到鈎呢
香港d通脹都好犀利
重有因為你最鍾意既非法入口外勞爭位

而且冇僱主咪自己創業做僱主囉。
資本主義社會最利創業
唔使諗
因為唔係社會唔夠多元化
係你自己技能太單一化
佢想DEI咁,同膚色掛鉤
咪就係因為個垃圾政權囉
多謝你引個咁好例子
D學生爭成身學債,邊有錢創業?
係個社會逼到d人要十項全能,但有咗之後仲要唔保證一定升職加薪,做學生嘅有d仲迫到佢地自殺。
係你歧視非白人姐
而家interview 係背behavioral question 嘅standard answer,關咩事
冇人逼佢哋借錢,我當年都係自己返 part time,因為咁讀咗五年先畢業,每人都對自己嘅決定負責。借之前其實都知要還,自己 manage 唔到仲走去賴
呢D科根本唔應該收咁多major, 拎黎做下通識course開下minor咪算
咁我本身都反對咁高學費, 不過美國咁多大學無咁多錢去支持
大學入學率30%其實都夠
大學係求學問的地方唔係職訓, 其他果D應該掟去讀職訓而唔係大學
佢地講難民 一車車都係壯丁
正確
college is not for everyone
黑人做到野咪唔歧視囉

我同team兩個黑人
一個黑人女人好做得野又有交帶
乜一個黑人男人就DEI hire, 日日唔做野周圍行去撩其他同事傾偈大聲講大聲笑,全office都聽到佢把聲,其他開緊online meeting既人都俾佢嘈住。
唔撩其他同事傾偈時就出去圍住office building散步。
每日三點半就閃人。
但老闆都唔會郁佢,大家自己知咩事

同team除左美國白人黑人之外重有 丹麥人、 瑞典人、 菲律賓人、 柬埔寨人、越南人、薩摩亞人、巴西人、同一個東歐人。

左膠最鍾意郁啲話人歧視
係。
有啲科目根本唔應該institutionize
當年連其中一個fine art professor 自己都話大學入面唔應該有fine art department
JD Vance 超級勁人,最窮都番到身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞