美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
我都諗到呢個
因為美國的問題係當教育係一盤生意, 同太多大學都係一個問題
有唔少地區的大學(例如歐洲)係好低學費甚至免費
佢應該係連VPN都冇既牆內井底人
因為唔係免費
而係屈其他人幫佢地仔女交大學學費
其實平有平讀,州立大學都係 degree,都唔差,而且community college 都畀到條path 啲人上大學。

如果學歐洲咁,會對州政府財政購成好大壓力,而且正正因為係當生意,所以點解某啲大學會出名,因為有 funding 做研究出 paper
食飽無野做先會玩左膠
要回歸現實做返實事左膠就會變曬condom
如果女權主義甚至傾向共和民主黨被用黎定義自由派定保守,咁個定義係明顯有問題
Even state school本身都貴過其他國家
歐洲黎講研究都頂尖,只係香港人淨係識英語國家先望落好似美國特別勁咁
左翼最鍾意搞人細路仔

https://youtu.be/LsIhLdbteO0
d人成日話外國點衰,就會話香港都係咁、中國都係咁,又唔撚見有人話臭蟲論

科舉同補習文化帶去全世界又係得啖笑
全世界都係咁撚樣考試讀書架啦
的確,你要做一般人係外國唔洗點洗好努力
但要做勁個班,咪一樣由細谷到大
成日以為外國讀名校唔睇成績,係唔睇成績呀,因為個個都滿分呀嘛
真係太睇少d中產/上流社會白人
人地d仔女比人谷痴線過香港十倍
政府工除咗人工,仲有穩定,同埋準時收工(當然唔係個個post都係咁),放工可以有時間做自己野。唔通好似好多私人工咁晚晚OT,做到人生冇哂意義。仲有我之前份工仲高人工過ACO,真係為錢我就唔會轉工。

右翼永遠用自己角度睇世界,以為自己相信嘅就係世界真理。收難民其實係人道主義考慮,並不是慷他人之慨,其實比難民盡快同真正融入社區,先係皇道。
唔係慷他人之慨啲錢邊個俾
死左膠以為啲錢天跌落嚟
講到社會主義咁好又點解啲所謂難民全部揀去資本主義國家唔揀去社會主義國家
所以要比難民可以搵野做,等佢地養到自己
公民失業率已經高,重要同非法入境者搶
無節制咁收難民會蠶食本國啲人嘅工作機會因為經濟發展跟唔上收難民嘅速度,你係覺得本國嘅人應該將啲工作拱手相讓、定係應該限制收嘅難民嘅數量?
全部死人都係左翼
班後生邊夠佢地多票
結果一齊攬炒一齊窮
工作機會減少係因為科技進步,好多工序可以自動化而唔需要咁多工人,將來AI愈黎愈普及工人失業會愈嚴重,連Elon Musk都話要攪全民基本收入。
左連美國白男都無著數,亞洲更加唔洗講
好社會主義,一齊食屎個畫面幾靚
工作機會少重放多啲人入嚟爭
左膠想冚世界食樹皮
香港咪係專收支那廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞