美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
呢個世界有乜野係包生仔?有嘅,人廢自然上唔到位就係必然囉
美國全部日用品都喺國內生產?同埋你覺得疫情對個世界嘅影響好細?
講到公務員真係冇野做咁
咁佢地社會福利確實好,條撚樣過到去可以專心追求理想有人會養埋佢條廢人
有冇諗過係Sweet baby逼出黎
逼所有Gamer 全面做右派
面包,肉類,菜水果呢啲呀大佬唔好咁啦真係美國出埋數據喇,非法移民導致行政成本加大,部份商户要補稅俾政府養班非法移民自然營運成本加大啦大哥,如果俾你上到位揸到權個社會慘撚過北韓北韓真心啱你,真正嘅社會主義國家
你講黎聽下你除左腿仲有咩做,事關我問親啲人都係話有咩叫隻aco落街做就得我講真身邊冇人廢到要做aco
但唔好講到資本主義係萬能同好美好

人生係要自己努力,但社會不斷進步,唔應該比d人過得咁辛苦
由頭到尾都係你話ACO做跑腿。自己一知半解,然後將自己幻想當真理
我身邊啲做公務員嘅係咁講,我自己一般唔太care你Aco有咩野做,我淨係知道aco呀豬呀狗腦生瘤都做到
營運成本增加係因為疫情導致供應鏈混亂,請人成本又高咗

其實你唔係歪曲緊事實帶緊風向?
我都識得人話你其實拎緊綜援
對你黎講唔係美好因為你能力不足,如果有啲人犧牲十年八年成就左啲野出黎,點解唔可以享受資本?你話唔應該俾啲人過得咁辛苦,我同意你架喎,你怕辛苦去做aco我支持你架喎,但冇人冇有錢人有義務分任何野俾你囉你怕辛苦揀條易行嘅路冇犧牲任何野冇問題,人地唔怕辛苦all in借錢搞生意連自己未來都搭上左嘅情況下人地成功左點解仲要照顧埋你?

有時話你能力不足唔係淨係講學歷,決心都好緊要,你決心要做一件事你必須犧牲,過程會好痛苦,身邊會有人睇死你,踩鳩你,但如果你夠決心,眼光準你成功左嗰一刻你就係贏家。資本有樣野好,一間公司執笠員工最多執包伏揾過份工,但老細係清哂袋架,你搞清楚邊個辛苦啲先黎講啦
返緊aco學人話人拎綜緩我食個晏等於你一日人工啦師兄
十個月混亂點樣加到50%呀?我淨係講緊La本地咋,洛杉磯呀師兄
你自己了解下公務員做緊咩先喇
你搞清楚,你係aco唔係真正嘅公務員,俾你升多一階先叫做算返隻公務員
性開放結果,求仁得仁
其實政府收稅都會財富再分配嘅精神喺入面,照你咁講政府唔應該再收稅?

同埋而家d公司基本上係有限公司,清盤老闆唔洗上身,好多改第二個名再開過,員工d人工賠償一係走數、一係攪一輪好似香港咁由政府破欠基金賠(呢d你應該認為係納稅人嘅錢),我就唔夠膽講做老闆辛苦d
LA以外嘅疫情唔會影到LA?
你幫政府定義埋咩叫公務員
LA本地商户你到底搞清楚未,你其實自己都講㕑加入口稅,但我講車本地貨
助理文書主任是政府部分的中堅分子,主要處理一般文書職責為主,需要有忍受沉悶的心理質素。

第一句已經講到明一明你份工0挑戰性冇責任要負,講到明係一般野

算撚數啦真係
啱啱睇返 aco起薪16695
洗廁所人工13500

頹撚到
佢講緊美國經濟就梗係講返美國幾早解封,呢個post主題就係美國政治,其實唔關你個井底事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞