美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
忍受女權都算

依家連黑人,基佬人妖都騎係頭上
遲下印度都算黑人

白人男已經跌到第八等
第九等係亞洲男
講緊而家,共和黨愈黎愈右
駁唔到就人身攻擊,右膠右癌最正確
物極必反,成個社會都越黎越on,自然d人就會開始醒,你估漁村班人叫下口號就ok咩
宜家啲"左派"基本上唔係以前美國嘅左派
以前都會話唔同意你,但桿衛你嘅發言權
宜家係禁你言,話你fake news
基本上係極權,但佢真係左咩?又唔係喎,都係枱底收大財團錢,或者有insider news 係跌市前放曬股票

所以宜家連老一輩左派都出嚟屌
搵pt 3咁𠹌叻仔表揚下你唔得?
同支共既拿來主義差唔多
極端利益導向
你走火入魔
再加逃避責任
我都係表揚緊你班右膠右癌,又唔得?

同埋右癌右膠眼中剩係識用人工去衡量一個人?
喺你眼中社會大部分人都右膠右癌啦傻閪
至少你對上成堆老細都係 睇MPS決定你個grade
你答左我先啦,有咩國家有效行緊社會主義呀?你連自我支持嘅野你都答唔到點樣說服人去支持你呀?躝返去做跑腿啦aco
咁你係aco喎咁你係連自己支持緊咩都答唔到喎
右膠右癌眼中永遠得個錢字
人工最determine到一個人嘅能力,咁你收緊嗰份人工係最cheap嗰份,代表咩唔洗講到咁白掛,你稍微有少少料都唔洗返aco啦講真,aco低賤過掃街,掃街都叫做貢獻社會,你地aco除左跑下腿仲有咩用
係你理解唔到姐
問緊你咩國家有效行緊社會主義,你答到未姐,好撚簡單嘅問題黎型一次好冇
人工唔一定同能力掛勾
唔係呀?你連咩國家有效行緊社會主義你都答唔到,Google都有嘅答案你都懶得用,我會話你確實好適合做aco 多謝你幫我back up我嘅說法
咁你為咗乜嘢去打工?唔係個錢字?
其實以前嘅男性 係更左翼
女性作為家庭角色會更加傾向傳統

個人覺得 香港已經係社會制度上男女最平等嘅地方
歐美嗰啲gender equality 已經係玩爛咗
而日韓仲係行緊以前嗰套patriarchy

我會話日韓係支持返自己既得利益
但係歐美男性係遇到社會性嘅不公平而轉向右翼

貢獻社會 幫老頂日日3點3落樓買奶茶
洗撚同白人男擔心
佢地再跌都會係黃種男之上
黎亞洲一樣大殺四方
佢自己做緊嘅公司實質上就最鬼右翼
乜都講grade乜都講錢乜都講程序
佢支持左翼但又去間咁右嘅公司打工
為錢打工,唔代表眼中得個錢字

右膠右癌睇野永遠都係咁單一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞