美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
不如話請人嗰個有問題
其實係架,不過而家個世界唔係多元
唔係右翼假設
返而係你地左膠假設
既然能力唔關膚色事,咁就全部憑實力取錄,唔使DEI, 唔使 affirmative action。
係你地左膠話要
係,因為為左被迫跟DEI guideline
連你啲咁既五毛都揾到食重唔叫多元?
其實係右翼歧視非白人,先至要有呢d措施去撥亂反正

不過呢d措施一路都調整緊
不如話佢冇眼光請錯人
個世界仲係好保守,好右傾,就知道唔係多元
好正常姐
剩係香港個社會都金錢至上,冇逼
勞工唔可以自己組織?
n年前已經冇歧視非白人
亞裔一早喺美國係最成功最富有
係有班OBLM自己唔上進再加班左胸膠迫出嚟既措施
不如話只係資本主義將財富集中喺小數人身上
咁即係你都係為自己啦
份工舒服人工又ok就得
唔係睇份工對社會有咩貢獻
你都係想講右膠利己主義者
咁你同右膠有咩分別
全世界咁多難民
資源就有限
冇限制咁收未即係攤分本土國民資源
班名星生活唔受影響就拎道德光環
本土貧民本身援助都唔夠番工又俾人剝削
過量收難民搞到治安差攤薄資源勞力過剩更加俾人剝削受難最大
左膠空有理想但點實行全無概念
唔使叫班撚屌名星去住難民區咁慘啦
捐番30%收入做接擠難民稅佢地肯唔肯呀
反正班名星就算得10%收入都舒服過99%人要咁多錢做咩
人民嘅資源分就得
自己資源多到咁又唔分得
左膠得把口做virtue signalling
好聽嘅野邊個唔識講
我想世界和平再無疾病再無罪惡呀
Pragmatic 少少講下現實就係右膠
班gen z就係冇做過野靠老豆老母養再俾學校洗腦洗到咁離地
世界唔保守,你地走左去極左
中間都俾你班左膠話係右
冇歧視都講得出
因為你個世界太細
不如話班右膠右癌原地踏步
咁大個中產當睇唔到
反而係左膠政權政策令到中產越來越萎縮
嗰d難民未又係比班右翼獨裁政權攪到變難民

我做政府工都叫可以服務市民,某d右翼剩係炒炒賣賣就真係對社會冇貢獻。

明明好多平民中產深受資本主義之害,但又會企喺資本家嗰邊,我真係理解唔到。

左翼其實一路都促進緊世界和平同減少罪惡,但似乎係右翼一路喺後欄放火
OBLM自己唔勤力關人地歧視事?
講緊你個世界太細?
世界大部份財富唔係集中喺中產度
右翼又屈人地有問題

自己偏激走去極左就當然話人地原地踏步
人地路線正確正常向前邁進又使乜郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞