美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
本身左同右的程度都係無限維的空間黎
因為對每樣野都可以有唔同立場
佢想唔使讀唔使做有人工
其實佢已經做緊
我未見過五毛要大學學位或勞動
其實係呀只係樓上條左膠唔明
我果陣成日同佢講依個世界不嬲有d位要左,有d位係右,佢係都要講到依個成個世界係要全部左先可以拯救到世界

問佢點樣實行啦,佢唔識駁,我就知佢無料啦
咁得啦,請你唔好d 「資本」擺落銀行到,因為都係投資之一嚟,資本主義嘅終極,資本密集,唔係你每年存款利息點嚟呀?

我係你咁撚左膠嘅話,即刻擺落自己屋企儲就得,響應左翼反對資本集中同資本主義

On99左膠,你乜柒都唔識就收嗲啦
連登真係好多好多低智撚
正常人點會冇讀過大學讀過大學又未必正常
又係你呢個恐怖分子支持者
你呢啲咪就係極左囉
扮乜啫
所以香港d左翼團體都係kam撚多
以前讀書識好多
歐美最缺既係技術工人
佢一覺得你又左又右咁,就直接屈你右癌就算數

明明依個世界講政策實行嘅話,洗乜分左右分得咁清呀係乎合國民利益咪得囉
移民去古巴囉,美國既左膠成日俾人咁樣串,不過佢地死都唔會移民古巴,淨係識留係呢個萬惡既資本主義國家
其實係我都有試過同條左膠講古巴就係社會主義最好例子,佢就歸咎古巴俾人貿易封鎖先搞成咁
你答左我個問題先啦,一白一黑,一個做野叻啲一個屎啲,一個勤力一個懶,邊個deserve多d機會?
因為你無能姐如果你冇能力憑咩值得比其他人有更多嘅機會,如果你冇能力我點解要俾機會你去搞禍單野都係嗰句啦,唔好因為自己無能所以怪個社會,你連一啲簡單問題都冇辦法正面答到呀,點會有人信你有實力可言呀?睇下你份cv,哦對上份工aco衰撚過掃街,你下份工想返咩?oa 呀?你上唔到位係你自己造成,怪人有乜謂
佢好廢
話有資本上義國家"難民"走去社會主義國家。又俾唔到例子
我講緊我住嘅地方生活消費高左,你同我講疫情原因,同你講我住嗰度十個月解封左,你話世界好大由頭到尾講緊美國喎,你做乜撚野?你咁樣嘅水平點樣拉多d人撐你條左仔?
我點解要政府養你要靠政府姐,我唔洗喎你唔好自己靠福利過日子以為個個同你一樣咁撚冇用架
永遠就係人地嘅錯,永遠就係人地好彩人地捱到仆街條友幫上司落街跑腿,人地take risk 創業,衰撚左就欠債,中左就翻身,點解唔係資本可以改變人生
咁你冇學歷係返呢啲架喇?你唔撚係諗住你aco低學歷有日可以做cfo呀?等執啦屌
矯正下,猶太人係美國最有錢
邏輯差距太大,學習能力偏低,全部9up utopia bullshit
cctoy班右柒都係咁, 見你有D野偏左或者唔係右就直接話你左膠
近代歷史,所有社會主義制度最終淪為共産,支那係咁,古巴係咁,羅馬尼亞都係咁,唯二得挪威波蘭行得好,因為佢地0移民,國民優先
我尊重左翼但係零tolerance 左膠

所以我都明你諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞