美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
咁資本主義本身光譜就闊,用返你例子,美國加拿大稅高咁多唔通就唔算資本主義咩
佢將資本主義呢個概念打做極右,咁極左係點?Matrix咁所有人變晒做活體電池咁圈養就最公平
左翼唔係當男人無到,係直頭不停主動搞鳩男人
右乜撚
而家係從極左扯返去中間路線
左膠想屈返人轉頭
好似班走膠撚
人地問佢佢自己戴住個眼鏡啲膠揾乜物料取代又答唔到
從來都唔覺得左翼行得快,呢個世界幾十年都咁右,好多改革都比右翼阻住
班左膠無成本離撚哂地
走火入魔
有咩唔公平
無壟斷嘅前提下個資本家有咩本錢極權
移美撚又勝
我已經講過要睇地方同年代,資本主義歷史上萌芽的確係由偏右開始,商家希望政府要比少啲既干預同管束,從而鼓勵更多人從商,建立良好既營商環境去製造更多財富。

相對地左派就係要求政府要立法管束商家佬、禁止佢地剝削工人福利開始。

左右派呢個分別,係由法國大革命時期兩派人既位置開始講起。你用今時今日黎睇既話,歐美比中國更重視員工福利,今日既歐美係左,中國係右。所謂「中國共產黨」、×歐美資本主義」呢啲係舊稱,唔反映政府既路線取態。
五毛最鍾意將啲野捆綁埋一齊
民主、資本主義、極右
都好多半退休移英
以前反對廢除奴隸制度就係而家所謂左既民主黨人。
反而支持廢除奴隸制度就係而家所謂右既共和黨人。

左既所謂改革係走緊去共產式極權
all woman = g
隻Game 係最後一根稻草
咁D 男人又係無撚用既 老老豆豆
係呀 賤種ACO搵PT3最正確
物極必反
冇得喺虛擬世界裏面逃避現實,真係唔屌鳩左翼都唔得
你都痴根
資本主義本身係講緊私人產權既保障同自由買賣
你講緊既係新自由主義,唔好混淆兩者
如果你直頭反對資本主義就麻煩建議一種更好既經濟模式,你唔會答我共產主義架可

係呀,有資源差別就好唔公平架,你捐身家俾天橋底露宿者未先,盡你能力令呢個世界公平下都好呀
唔好話中立 連老左派都俾人當右派

多得佢

仲有佢
一上場即刻奶晒嘢
食到左翼尾水算係幾叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞