美國新政治趨勢:年輕男性更多轉為右翼

660 回覆
353 Like 10 Dislike
d難民好大部分係左翼社會主義國家走出嚟但揀去資本主義國家
你啱啱自己先講完你個世界得凸區
再俾你地左膠社會搞落去中產都冇埋重衰
OBLM犯罪率有晒數據
自己唔做野關人乜事
CA就係woke嘅下場
我覺得佢好大機會會同你講嗰啲係右翼社會主義
到底邊撚到講架?我問你一個好能簡單嘅問題,一個白人一個黑人,職位就當係aco等你方便代入,一個做多啲野,一個蛇王,咁呢兩個人邊個deserve個機會?
你有機會入一次美國自己行個圈先啦
疫你老母咩我地La封左十個月多啲咋,你到底去撚過美國味架
你當然可以揾其他存在意義,你應付到自己開支唔洗政府養你我100%支持你
你好撚明顯係一個失敗嘅例子定對你黎講做一個隨時可以俾人代替連掃街都不如嘅aco係成功
挪威波蘭兩個國家行緊社會主義制度55到60商業稅,所以佢地嗰度冇科企冇創造力可言,一切都好平穩,但人地做到因為佢地完全唔接受非法移民,咁先控制到個成本
呢條友既諗法同習總差唔多
有個習總搞到全支那人躺平都係視而不見
佢哋會話左唔係共產,明明佢哋的最終幻想結果就係咁
你去過美國睇過未?自己處於井底,拒絕fact check,拒絕接受歷史嘅教訓,為自己嘅無能無力去狡辯怪個社會資源不公。我身邊有兩兄弟華富邨出黎,6年前兩兄弟一部pc 一部map duo blockchain dapp ,上年融資融左600萬美金。人地做到係因為人地冇放棄過,冇抵賴過,而家佢地食好住好老豆老母享哂清福,你老母可能仲要返part time. 資本俾機會人改變人生,一切以個人能力為準,社會主義你出世就係呢個社會嘅齒輪,你唔會向上游,你條路一早俾人安排好哂。挪威收香港人架,躝過去未?
憎 gay 佬都會比人批鬥
你錯啦
唔係憎lgbt俾人批
係你唔著彩虹衫支持佢地你地都係homophobic
早排成日夾硬搞gay campaign 逼球員著
有地球員有宗教信仰唔著就俾人屌
而家又pro Palestine
又撐muslism
我都唔知佢地其實撐咩
小學生程度
佢既理想主義實現
難得有個高質留言睇通晒 不過有少少off topic
Anyway

2016年美國總統大選

特朗普對希拉里

嗰陣時特朗普講過
除咗佢之外,其他全部總統候選人
背後都有金主喺背後支撐佢哋
金主開大水喉 換來就係對佢哋嘅控制、影響力
確保個政府推行嘅政策對佢哋有利

特朗普自己本身生意人 先係例外

所以你睇到個社會貧富懸殊情況係越嚟越差
並唔係冇原因
超級富豪冇可能由得政府大額增加對佢哋嘅稅項
佢哋會想個政府喺法律上留返灰色地帶
比佢哋有方法去合法咁逃避稅項

至少喺美國 貧富懸殊嘅情況,只要唔係特朗普贏
可以肯定唔會改善

呢點某程度上都算係極權 不過就當然唔似中國將啲權力集中晒一個人手上

有啲連登仔仲係傻吓傻吓唔俾人講美國壞話
講到尾天下烏鴉一樣黑

10年前斯諾登咪一樣爆咗美國中情局大鑊出嚟
稜鏡計劃
美國咪一樣監控緊佢哋自己人民
只不過冇中共做得咁出位咁解

真係唔明點解冇乜點見人屌鳩過美國做呢啲陰濕嘢
佢哋夾硬企圖將啲唔係主流又冇必要成為主流亦永遠唔會成為主流既野想推做主流。
人地唔受佢地就攻擊人地俾label人地
都唔知佢嘈乜春話凸區迫人讀大學
我喺凸區個舅父,大我幾年, 大家都係屋村仔出身,佢中學都冇畢業,收入重高過我n倍,高過好多大學生,喺凸區買到樓,生活豪華。
大陸人真係好多時間追求自己生活,左膠羨慕的生活方式,不過質素就
警察,消防,border patrol 已經唔洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞