Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
呢個版本有冇得改熒幕解像度?
請問港版s24同全球其他機比有冇少咗嘢/閹割?爬咗下文只睇到之前有講quick share唔同
我睇評測, 話因為個SCREEN弱同細, 反而無咁食電
唔知算唔算係好處

而家samsung換電信唔信得過?

三星死奸商 想換電先擺低200蚊檢查費 然後師傅同你講換電會壞mon喎 逼你畀埋1560蚊換
https://lih.kg/3363839
信唔信得過係取決於咩?
你自己覺得信唔信得過先?

再換過角度諗, 你部機係咪一定要換電? 如果係你有咩選擇?
假如香港原廠信唔過, 有咩更信得過? 出面電話鋪? 街邊排檔? 深圳?
取決於呢個po入面有冇人有經驗分享下囉問下意見姐 師兄使唔使答得咁玄
咁如果你一定只係考慮原廠,你咪話係,亦都只係得原廠換同唔換2個選擇

我睇完個post只係覺得,過保要收檢查費,人地建議換mon,用家覺得唔岩聽用家亦可以拒絶,咁叫唔叫屈錢自己決定

至於單保養問題,既然堅持到取貨係邊日,點解反而係無單取貨係手只係得訂機單
原廠亦無必然責任去幫你証明部機係幾時取貨
口講無憑, 你話10日可以1個月都可以
quick share整返好
問清楚有無其實選擇je
無就無
反正唔會改
入手左s23u 雙修
相機仲研究緊
琴日拍片發現佢唔會好似iphone咁 可以自由轉換定焦鏡頭?
專業模式 4K 60 影ST 係咪 唔可以落返 3倍?
但如果揀3倍去影 想即時放大都無變digital 變焦 但都唔係用ST鏡頭? 求指教
想3倍換ST定焦 或 ST定焦換 3倍定焦 係無可能?

另外instagram po story都有一樣同iphone唔同
就係一段片無得剪短黎post
入手左s23u 雙修
相機仲研究緊
琴日拍片發現佢唔會好似iphone咁 可以自由轉換定焦鏡頭?
專業模式 4K 60 影ST 係咪 唔可以落返 3倍?
如果揀3倍去影 想即時放大只可以無digital 變焦 變唔到ST定焦鏡頭? 求指教

想3倍換ST定焦 或 ST定焦換 3倍定焦
係咪無可能?

另外instagram po story都有一樣同iphone唔同
就係一段片無得剪短黎post

唔該曬
呢個似乎係 IG 嘅缺憾,暫時係無解
IG 對 Android 嘅支援一路以來都係比 iOS 差
Nice 咁其他ai功能個啲都一樣無問題?
S23幾時有611
無錯 真係好可惜
Samsung Album 內置嘅影片Editor
剪片同時都比iphone 難㩒 成日都快手拉左去下一段片

但發現係 Iphone 14 以上 係可以typec to type c直接輸入 samsung 啲相入iphone , 13以下就唔得
之前有人問過, 好似有d 大陸獨有個d function香港都係無
想買galaxy watch 5/6/7都可以
邊度抵買?
6.1.1 s23 update 已up
4k60無得切換鏡頭,印象中要24u先得

23u 4k30 or 1080p60就可以拍片切換鏡頭
港版?我嗰部未有
24+ 粒電大返咁打個和啦~
ok thx
剛出了, 超過2gb
正呀sketch to image
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞