Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
重新試緊用google photos..
但有個位唔明
我三星個相薄有分類
google photos係咪認唔到的,只會upload相機既相?
google photo佢default只會upload "Pictures" folder既相(即係你相機)

你可以去setting到set sync埋其他folder, 你三星相薄d 相係咪唔係"Pictures"?
我知有得sync其他folder
但我發覺係無我自己幫佢分類個d

例如有時影完相,我會移動佢地去某個folder做分類
咁你sync埋果d "分類folder"應該得架啵
無wor, 都無得揀
google photos入面個setting揀folder得whatsapp images video呢d
有冇巴打會用fold嚟jot notes可以分享下心得

平時會同時帶一部windows laptop+ ipad出去打code+ jot notes,諗緊可唔可以用fold代替ipad輕好多

本身係iphone用家,之前雙修過s22u一段時間,應該都會keep住用iphone做主力機,如果突登買部fold淨係for jot notes睇片係咪好戇鳩
其實我覺得onedrive岩用d.. 但upload好慢
有無人有d apps 係 play store突然 update唔到,有d又得
我夠錢想upgrade去S架,不過冇micro sd,A又用得落手。
點解個生成式慢動作鏡頭用唔到
去完旅行一㩒啲片就彈
:無法在此類型的影片上使用即時慢動作
我自己揀了plus
細啲輕啲一手揸
Sound assistant 改
你想用 s9 扮?
24U 用左 4 個月就壞左著唔到機
拎去 samsung 整換左底板同差電位
不過勝在星期三拎去, 個晚整好, 星期五已經寄到我手
利申: 淨係 whatsapp / email / fb 完全唔打機
而家真係冇興趣玩手機驚
不過我認同應該係個人黑仔問題
上一部 S10 用到而家都無事 (上星期終於拎去 trade in 當£300 換多部 S24+)
早去又有貨真係有機會可以即日取
要壞同打唔打機無咩關係
粒 Smarttag 2 真心垃圾,唔夠1年就壞
電得幾粒鐘就漏晒

重點係只有3個月保養
其實而家壞底板究竟成部換定逐part整
想問下watch需唔要需似手機咁要mon貼同殼好d
準過同update密過airtag好多喎 又有history可以睇
好用係好用,易壞都冇計
又唔係平,人哋airtag都有1年保
仆街我仲諗住買
不過,呢排smartthings個finds壞撚左

屌都唔知買唔買好
錶戴上手好少會跌落地, 正常用唔洗啦,我冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞