Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
啱啱唔見咗對Buds 2

用開好唔好平平地Carousel $1500入返對buds3pro
watch 4C,每12個鐘用30%左右電,冇用AOD
上官網買 揀係分店拎都要等佢順豐寄去分店先得有得拎
買FE 2舊水
旋拍買 堅抵用 粗用一流
其實club S係咪無用
見佢都冇禮品換
會唔會買到老翻架
之前買S24 series送 大把人未開原盒放出黎 唔使驚啦
老翻都唔整FE啦 又唔值錢
想問下點解我係setting將lock screen個鐘移去唔同位置,但一入去lock screen個鐘又去返中間既
想問有巴打係咪討論過smart things弗弗地?

入面find my device/ location,除左部電話之外,錶同三對buds都唔識update location,record係幾日前至個幾月前不等

wearable入面又得對buds 2 pro冇左find my device
Q: 請問Samsung find/ find my device功能是否不正常? 本人所使用的設備均未能使用定位搜尋功能, 網上亦見有其他個案。
A: 您好,歡迎使用三星線上即時對話服務。我是Kathy,就閣下所提及的情況,smart thing's find網頁由於維護中暫未能提供服務,我們建議閣下稍後再試。
岩岩試正常wor
watch 前幾日唔識update, 依家都work 番
buds+, buds pro, buds 2 pro, watch 4 classic
以上日日都用緊, 都係SYNC唔到LOCATION
已裝Samsung find, wearable, smart things, 電話同apps wipe cache都係唔得
除左電話 S23U 冇問題
睇左,要等下個月16拎返上個月條數
s23u 收到更新了

我都係就咁開smartThings
想問...之前討論findmy時, watch唔識更新位置, 咁我在findmy 刪除左watch. 應該點樣係find my 內加返隻錶呢...
thks
samsung find my 網, 原來改左
https://samsungfind.samsung.com/
S24 有無邊隻最簿得嚟又有MagSafe
部23u更新完都仲係6.1

更新完之後覺得lag lag地
我都update緊

我係update完之後果10分鍾lag, 而家正常返
想問下watch fe 同fit 3 差別大唔大?
一隻手錶 一隻手環
功能大致上都係差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞