Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
我之前係港行s21u,受
想問下大家部機有冇成日連去china-gld.push.samsungosp.com.cn

我唔係成日睇dns log, 今日無聊睇見到, 連去.cn係咪正常?
三星港行不嬲都係中港聯保
呢啲DNS queries通常都係Samsung Push Service整出嚟(主要push廣告),入adb delete咗佢就會乾淨晒
有冇ching知道
依家S24U邊到買最抵?
換flip個Mon 唔知要幾錢
有冇巴打個機背開始甩膠
s23u一年左下角多d甩膠
突起大概1mm到
依家有保換電係咪都要洗機
漲電
今日出咗
你咩機
S24 去Galaxy Store Update
會巡例講可能會洗叫你backup咗先, 然後如果部機唔太舊, 設定的裝置維護有個維護模式, 叫你交低前著咗呢個模式, 咁就睇唔到你資料就唔會洗機

結果係冇洗, 不過拎部機上去係整mon, just fyi
我上個禮拜攞部Note10+去check 部機冇維護模式
條友第一句就話檢查都要洗機
我拎部s21fe本來都冇以為要洗, 但佢話更新版本就有㗎喇, 又真係有, 好彩
維護模式要Android 13+OneUI 5
Note10+得Android 12+OneUI 4.1
焗著出街整 好彩只係膠水老化搞到甩背殼
呢啲出街整幾錢到?
我嗰部綠線mon過保養, 原廠整都只係440, 所以一心唔想出街整
moon我唔知喎 我檢查+痴膠水收咗100蚊

未有
係咪就快有android 15?
出年同s25一齊出
原來出咗TAB S10,同S9有咩分別?
想講今日睇下samsung find終於正常返,而家我5個devices都搵到,之前差watch 4C同buds 2 pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞