Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
邊到買watch7最抵?如果買水貨除左無保外仲有無野要留意?
岩岩ipone轉左會Samsung
我icloud 過左啲相落google 相簿
點樣可以將samsung 個相簿都睇到google 相簿?
定要用one drive 先同步到
好似話one ui 6全部都del咗

好似話遲啲會加返
要將google相簿啲相download曬落部手機度先得
痴撚線 幾萬張
如果用one drive 係咪都要下載
冇得好似icloud 同iphone 咁同步睇到?
咁樣trade幾錢入到手
教育商店平三舊去到1698
trade in buds Pro 最多減550
1200左右入到
係 一係用住google相簿先囉 我都有幾萬張相 本地三星個相簿得閒就會剷 剩係保留google相簿嗰啲相 如果有啲相要用到galaxy ai嚟執 我先會down返落嚟手機度執相

google 相簿個app 好似仲可唔可以比逐張相下載 冇得選幾張相下載
Google相簿可以逐下載
Onedrive同步咗嘅話唔使down都睇到相
iPhone 裝 Google Photos sync 咪睇到
s24+ 有冇兄弟同我一樣快充變左慢充?1%要幾分鐘
其實而家應該買android find my tag好定 samsung Smart tag2好?

samsung find最近bug咗冇咩信心
問 s24+ 拍片1080p30格 拍到40秒左右,
畫面會停左2~3秒…錄出黎係停左同一畫面。
問 是天生問題定等更新!?
# 6月購入
一係iPhone down晒 icloud啲相先
再用smart switch過落samsung
我都啱啱iPhone轉S24U
過晒資料開心使用中
點解update完whatsapp share photo變咗default motion photo 搵唔到點熄
點解同步左都睇唔到
係咪要set d咩
Fit 3係咪一定要用返Samsung 機去解鎖先用到?
三叔今年啲產品做乜鳩
摺機俾人屌打賣得差
Tab10冇咩upgrade純粹為出而出
Book 5 pro 360出咗都冇人知
Sorry似乎相簿app只可以睇到由samsung機upload嘅相
佢用onedrive嘅服務但係啲資料唔係雙向
而家諗到快啲嘅方法係喺檔案app到入onedrive acc
然後直接搬返啲相入電話

Tablet、notebook市場飽和
摺mon機被中國品牌搶佔市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞