Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
有冇巴打s23u更新完之後個多工制有時會冇反應?
要reboot機先變返正常
s24u +1
想問S21 FE用咗2年出綠線,係咪可以返原廠用440蚊換Mon?
岩岩update完security patch又正常返
s24點download?見得s24u
唔關事,我朋友用Sony 1iii都有閃閃下
應該係whatsapp問題
唔止samsung有問題,即係whatsapp出事,不過暫時見好返就算
乜放完假 狂追update 安全更新 咁快出10月

冇其他破損就可以,過保都可以。
因為係本身 Hardware 品質問題。
同期出廠好多都出事。
但你要考慮下時間成本,三星服務好Hea,你預要浪費唔少心血。
主要無咩upgrade
中階淨係換U都玩咗4年
S6 Lite 2020
S6 Lite 2022
S6 Lite 2024
呢部真心癲
名又唔換
定位又撞哂FE
完全無一個有實際用途嘅功能係新機有,舊機無
用gcam影嘅相係咪唔會自動save去default camera folder?
s25u 仲係5000mah同45w差電 好撚多代啦wo iphone都upgrade左
唔想再嚟多次「note7事件」
部s22u早幾日用用吓壞咗
可能天氣太熱,明明有6x%電無啦啦自己熄咗
依家開唔到機,叉電無反應,有無巴打知係咩問題? 係咪換電池就得?

本身諗住等埋s25u先換,依家用緊s24u,舊電慳s22u太多,8gen1真係搞不能掂,長期焫手
又要換機
想問下大家有冇試過類似情況
8月買咗部s24u 一路用落都好地地
但最近兩個禮拜開始 完全唔用部機嘅情況下會 勁食電 日日訓醒就會唔見10-15%電
臨訓前開埋飛行模式 熄哂wifi 藍牙 定位 都係會咁

仲可以自己改prefix suffix datefomat
成本太高佢唔會up住喇
Apple無大幅加價佢又無空間唔加得住
得中國品牌瘋狂推高個spec 但人地硬件成本低
似死電池,
發熱 U 間接煮死附近硬件。
人地大陸咩都補貼, 同人地鬥價錢鬥成本無得玩
s24u又突然彈更新
想問下比屋企人用 中階機邊部好?

A54係咪冇再出架啦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞