Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
Ultra變圓
屌 幾好睇喎
一自拍就彈app
其餘都幾正
我selfie正常
btw如果鍾意味精啲嘅可以揀instalook+astro
前者啲色會鮮啲
後者會光啲 而且night mode可以做到long exposure
想問edu store係唔係冇得門市攞機
部tab s10佢夠膽用粒天璣9300 然後賣番上年價錢 再cut預訂優惠
我覺得都幾痴線 唔怪得個CEO早幾日出嚟話盈警
android tablet越來越畸形
想好似Ipad咁多用途,但係無需要年年出新款
laptop replacement 嘅話,點解唔直接買laptop?
用3d scan嗰個版本,要load xml config

不過唔同場景各有各好,計埋操作性我多數都係用stock
岩岩買左部S24比屋企人
想問下大家訓教開Wifi待機
係咪大約一個鐘扣1%電?
差唔多,我瞓7-8個鐘就冇咗5-6%
其實連iPad都做唔到laptop replacement
唔係淨係Android
有冇諗過其實Tab S10只係攞嚟試MTK先順便出埋
但係ipad比起android tab更普及化
Ipad OS無論由mini到pro都用到
專業app數量同功課比android版多
s25好似話唔想出
因為唔夠人地黎唔好賣
慳錢話事人啱唔啱先轉人
堆出個d已經係定左案所以照出
要大改都要s26先見到
ios d垃圾bug仲多,你好快忍唔到
S24 Ultra又有update,Samsung China team近排好勤力
security patch姐
旗艦機係monthly update架
我個日都係為了用番舊版本,因為想用smart select, 宜家上左6.1.1無左舊個個smart select很不方便,我要del左新版本,再安番舊版由頭set過最辛苦!
一個月鬆啲update 3次仲唔算勤力?
3月-5月都係得一次security patch
https://doc.samsungmobile.com/SM-S9280/TGY/doc.html
呢個係oneui7 beta? 咁正咁多setting, 我喜歡!
咁係因為多咗次6.1.1大update
4月少咗次係因為 3月已經偷步update咗上4月
One UI 7 Good Lock Home Up
so 正, thank you😙😙
我都試過一次個電無啦啦好食電咁 ,之後睇番 battery個到,never auto sleeping apps唔知做咩加左入去,攪到咁,remove番就正常番啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞