Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
個功能好似而家都冇
你壞左 佢壞右
隻s23u無啦啦用唔到快差

插條線入去係一般差電,反轉再插有快差
有D線插完會著左一下快差之後無左差電
你會keep舊機架咩
部 S22 Ultra 仲喺度
我部note 10lite都用到google個magic eraser

巴打而家用咩機?

我本身iphone用家嚟,工作需要所以雙修,平時都輕度使用 兩年就壞覺得好唔抵,但又幾鍾意samsung個ui,諗住如果fold挨到兩年我就換部fold代替ipad jot notes輕好多
之前 有網友試將 「更新率從最佳化的120HZ調整至標準的60HZ」 可正常返
試過啦,只係冇咗上邊條西隧,但係螢幕會有個烘喺度
S24 Ultra + iPhone 16 Pro Max
其實fold長唔長命
感覺上三星 fold mon 仲係易壞

啱啱試咗真係work
但一轉番120hz又會咁
fold 3 - 5用家,無壞過但年年換。
今年5無換6,但過保前去換過機,所以都唔肯定係1年唔出事,定出事個班都係唔好運
小米,apple咪又係Samsung mon
但據聞好似係mon排線問題,啲膠水痴得唔好,乾咗+發熱就會出綠線
咁我諗用家叉住電打機個類人最易死機。
我文書用,未壞過,打機用iPad pro
咁始終屈來屈去都預佢長命喇
點換機
有嘢壞咗?
6.1.1有咩新功能
淨係知有手繪gen圖 玩2下就可以收番埋
仲有冇啲有用啲嘅
轉60之後去鴨記放左佢
而家轉台買埋s24 邊個台最抵?見到csl $4398
咁一定無普通機咁耐用。
但有時打開摺睇野好方便。
普通機用到悶,完全無換機意慾。
iphone由x到而加,6年無變
入去last update有得睇

多咗個強化版auto blocker

note AI

諸如此類
想問下點停one hand operation的自動更新? 為咗gif裝返舊版, 但隔幾日就自動更新咗, 要再裝過, 但明明我啲app不嬲都冇自動更新, 唔知邊度set漏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞