Samsung Galaxy 討論區 (300) One UI 6.1有update

977 回覆
8 Like 6 Dislike
我淨係知A系列佢真係好賣 佢話知你咩值唔值得一年出一部 一出就好賣 你係老細你都出
唔信 我覺得係三個圓形垂直排列
我都係呢個習慣 update完就入埋recovery mode, wipe cache
我將來應該只會買A系最top個部,對我根本好夠用
香港已經收埋咗好多機冇賣
仲有M05 M15 M55 A05 A05s
平時我個肩帶,一邊扣係相機,另一邊扣係外置底板(2)度

如果
將1,鑲係2,去用pd個肩帶有冇得諗

但會唔會長期傷到3呢個旋轉結構同埋相機個emount?
回錯post
好心samsung就cancel咗個湊數鏡頭佢啦 留返啲垃整大超廣角同主鏡sensor好過 再唔係整大嚿電都得
終於無得買A機扮旗艦機
買水貨
旗艦機跟著設計嘅話
中階機就係要靠呢啲嘢扮抵食夾大件
所以應該唔會cut
肯定唔會喇
之前M機都扮旗艦
z fold special 香港多數無

加大版fold 6

最大限度咁提高可移植性和可用性。 厚度係10.6mm,重量係236克,比銀河Z Fold 6輕1.5毫米,輕3克。

儘管設計好細,硬件都變得越嚟越強大。 銀河Z系列首次配備200萬像素寬角相機,支持更生動清晰嘅相片同影片。 它仲配備埋16GB嘅內存,並為可摺疊設備提供咗優化嘅“銀河AI”用户體驗。

展開時可以用嘅主屏幕係20:18比嘅203.1mm (8.0英寸)顯示屏,支持銀河Z摺疊系列入面最闊嘅屏幕。

用於摺疊的蓋屏具有164.8毫米(6.5英寸)的顯示屏,比例為21:9,提供與更自然的直板產品相同的可用性和抓地力。
呢個Size正呀 摺埋之後睇落唔係窄咗
呢個版本 為咗薄 不支援spen
on9
終於有實機
不過冇行貨都係嘥氣,韓版 Samsung Pay 用到 Smart Octopus 再講,唔係就焗人用殘廢版 Android 版八達通
堅想知原理係咩,真係>十年用Galaxy 機無試過wipe,就咁更新又咩事都無
同埋加大咗機身仲係得 4,400mAh 電係咩玩法
但係薄咗輕咗 仲要相機cmos大咗
都正常
長焦換粒好少少嘅 3x 會死人咩
牙膏要留返嚟慢慢擠
就睇下佢 Z Fold7 整 pat 咩屎出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞