北角開槍 死者父親:報警只為將兒子送院 唔明白點解要開槍

894 回覆
300 Like 68 Dislike
盾牌、防割背心、鐵甲威龍、胡椒噴霧呢,催淚彈呢去晒邊?

果然由治及興,一槍打爆佢快靚正
你噏乜鳩者你
問你杜拜王子呀縮
廢物
咁佢開無雙亂舞, 你咪用 PARRY用指令投囉, 呢D好簡單既o者唔洗用劍既!
點解鑽石山個件警察就用盾牌降咁耐都唔打瓜佢
噏乜鳩即你
自己衝入個POST叫人覆咁我咪學你咁囉
廢物
鑽石山事件 斬死兩件又唔開槍
點解打黑暴時反而無咁大考慮,有殺錯冇放過亂咁射亂鳩咁噴
呢條友俾左幾次機會你喎
尾國呢?英國呢?
你知香港d樓幾大架啦,都好難有空間比你玩埋身同閃避
精神病人都係計時炸彈,
放出去好似鑽石山周街又插死2件
可能對佢個老婆黎講都係一種解脫
軍師拜下先
咪鑽石山果隻。
黨嘅敵人同精神病人點同
你承認今次有進步嗎?
案發天台屋有複式設計
一來心早幾年開橡膠子彈催淚彈慣咗對人開鎗
二來裝備太好養廢人
最低武力唔係警棍唔係胡椒,係真鎗

脷伸:支持國安法
警察應該配備機關鎗
開鎗應該升職加人工

出院要醫畜 簽紙個d醫畜冇責任?當然要追究啦!!
仲要病發幾次 出入院 俾差佬啲入院幾次 個d死醫畜都係冇警覺繼續hea做 俾佢出院 玩咩其實可以預防悲劇發生 係睇醫畜有冇做多一步

要監察有幾種啦 每公立醫院精神科
有附設日間醫院 俾精神病患者
日頭去醫院報到 玩下遊戲 參加一d活動咁 聽下耶穌咁
又或者可以入下筷子 賺下外快咁
又可以讓醫護人員睇住佢食藥咁 又有飯盒食

又或者癡線佬想係屋企 懶 唔想郁既
而家 公立醫院apps ha go入面 係有遙距醫療(類似zoom)既工能 或直接用zoom
俾醫護人員每日約個時間直接同患者透過手機視像見面 講下情況 睇住佢食藥咁
呢d措施都係每日各公立醫院對緊精神病患者用緊既措施 係睇醫畜對唔對個別患者使用 做唔做多一步
出左院都可以每日叫佢返日間醫院報到
或者最簡單都可以利用高科技(zoom)每日監察食藥
係美國你個仔一早死左啦
係,就算唔係衝向差佬,係拎住把刀衝返入屋,我覺得都夠理由開槍(阻止佢威脅到其他人)。

唯一可以改善既 可能係要train下d前線警接到呢d 精神病case時有冇咩溝通技巧可以緩和到精神病者既情緒(eg. 去到現場'如果情況唔危急',唔好一黎就大聲喝鳩佢、刺激到佢)
連登仔仲癲 一味力撐阿蛇
你叫人唔好衝出嚟柒點知自己柒到甩轆咁好笑嘅喂
點都唔夠你咁柒既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞