北角開槍 死者父親:報警只為將兒子送院 唔明白點解要開槍

894 回覆
300 Like 68 Dislike
以前都好似有單,打死一個南亞白卡,好閒姐。
冇片冇真相, 只能講句死者RIP
現場係正常既話見到差佬攞槍指住你叫你放低把刀
你都會識做啦
宜家係條白卡佬自己衝埋去

下次請你去做談判專家行埋佢身邊用理性去說服個懷疑白卡佬
連登仔:總之開槍就唔啱
但平時又會屌d 左癌大愛
如果係近距離就真係無敵星
第一句就話一有就殺已經將所有野推向極端你仲覆佢
試下馬車2步距離揸把刀衝上黎捅佢 希望佢支胡椒噴霧有用
做乜講真話
送醫院要報警?講出嚟都自相矛盾啦
唔係話錯唔錯,兩手空空就係咁,我係問緊你接報都知情況,係咪以後都兩手空空上去準備開槍就算?警察永遠都係事後先到,我諗大家都理解,你無水晶球,無傳送門,一定要啲時間….警車上通常都有一套裝先係,正常係咪都係事前做準備先呢?我見一次隣居情緒激動同家人嘈大交,類似情況,最後一盾撞低佢,另一次係街唔知乜事,都有裝係身,因乜事兩手空空上去,完全唔明
佢地要保護自己將來成為癲佬既權利
做咩開槍打我
乜叫情緒激動呀,大佬,有時可能只係人生低潮,飲大左咁解
我聽唔到我睇唔到我唔知道
可能拎住個盾又會令超超諗起2019..
我係問緊點解無準備就上去,搞到開槍射殺,係咪以後都咁做嘢?應唔應該?你話應該嘅咪咁就要有死嘅準備,警察以後可以兩手空空上去,所正多準備要時間,死個拎刀嘅好過,都係一個選擇呀

你係咪覺得應該先,係咪得囉,以後照呢個做法
你真on9定扮on9
我理射佢俾人飛定炒股輸身家
你拎刀斬我 唔該快手射撚死佢
唔駛講咁多,係咪以後都咁,有刀唔駛準備,開槍就係。大車啲盾呀,防暴裝係對手無寸鐵,係定唔係?
其實你係咪亞氏仔黎
要清空彈匣
開槍有職升
比著你 你開唔開
你拎刀仲明顯有攻擊意圖行埋黎 唔通仲同你講先生唔好打交
你四重乜鳩,我𠱓你有錢執?我鳩up,你都係鳩up

咁不如直接出相

我就係見類似
咁係咪以後一有人報警就要執哂裝備上去,呀婆鬧交都要? 係定唔係? 話唔定上到去突然發癲拎刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞