北角開槍 死者父親:報警只為將兒子送院 唔明白點解要開槍

894 回覆
300 Like 68 Dislike
到時老豆就問點解今次會真係拮落黎
試過幾次都唔識驚 次次都要人同你搏?
上到庭就好大分別好關事
查落去一定係個仔錯
當時一定會係好危急
做法一定好恰當
只可以咁close file
其實呢幾頁都冇人質疑拔槍戒備同開槍係有問題
而係質疑緊嗰條友認為有冇call支援唔重要
因為大家都知道佢衝埋黎所以開槍呢樣野係無可避免
其實呢啲有攻擊性嘅白卡點解唔係長期困青山,而會放佢出嚟?

係佢父母堅持要帶佢返屋企定青山果邊踢佢出院?
人地老母企個仔隔離你點撚樣噴 一陣噴埋人地老母你又吠
你不妨問下佢老母想自己中椒定個仔中彈
未攻擊之前你點知佢有冇攻擊性
想知間屋變左兇宅,差佬會陪番比我?!
同一層樓做唔到樓按, 點賣啊!
咁假設佢個陣攞住把刀亂揮呢
因為你個仔係白卡囉,
有乜點解,食藥頂一排之後咪又出嚟害人
係會插佢屋企人既佢老母一早死左啦
d差佬又唔係teleport 去現場
1. 摩擦力減少,唔會繼續加速,只會減低「減速率」;更甚既係,就算摩察力減到0,都只會令佢唔減速,慣性前進,而唔會繼續加速。呢個係最初階既物理定律

2. 「因慣性保持最高速一段時間」係非真空既環境下,點樣可以做到無任何外力下令到子彈因慣性均速前進?一店到空氣果刻就減緊速啦,仲要前進速度愈快,摩擦力就愈大。子彈9咁快,點樣唔比空氣減慢速度仲要反向加速?

3. 鳩up就認啦
其實子彈要飛一段距離穿透力先最高唔關粒子彈速度事
主要係因為子彈需要一段時間自旋穩定
愈穩定穿透力愈強
再準確啲講:
子彈飛一段距離穿透力加強唔係因為子彈離開咗槍管會加速
而係自旋咗一段時間後粒子彈會更穩定

https://youtu.be/sNrdx52SoEs?si=s5ikKqw2ok128A9q
唔知你上面條友諗乜….假設就可以,咁不如入去精神病院殺晒啲人,反正都一班人講精神病人周街插人來合理化警察唔帶裝上去,仲揾鑽石山做例,鑽石山果種警察有冇都唔關事啦,鑽石山最後咪又係市民制服,反而警察事後到都識一身裝…果時無乜人屌警察喎,家陣呢單啲人就係咁假設遲少少都斬鳩死佢老豆老母,所以唔帶得裝,真係服左佢哋

同埋子彈唔係愈快穿透力愈好
子彈太快反而打中目標會易碎
所以點解有啲子彈要去到二百米遠先有最佳穿透力
一黎自旋穩定
二黎子彈已經減速,無咁易碎
學外國警察應該全部裝哂cam 一拎槍就自動activate sensor 錄影 咁咪唔駛argue 應唔應該開槍
他是一個善良的人,時常幫助社區鄰居,他常常給家庭帶來歡樂,他最近失業了,並且正在經歷精神危機,我不理解他爲什麼會受到這樣的遭遇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞