北角開槍 死者父親:報警只為將兒子送院 唔明白點解要開槍

894 回覆
300 Like 68 Dislike
想問下係咪十幾個差佬全部拎槍 冇人拎盾 胡椒噴霧 警棍等等的裝備?
以我的理解 呢d情況下 槍唔係用黎保護警察自己的安全
而係保護警察以外的人的安全
即係如果個痴線佬係衝向警察
受過訓練的警察用盾 胡椒噴霧 警棍等等的裝備係足以應付呢d情況
槍只會係個痴線佬衝出街 為左保護手無寸鐵的市民先會用
建議只要白卡發癲就立即執行shoot to kill
相信即刻少好多發癲既人
打到成個蜜蜂竇咁都無問題
係,有晒通知應該要準備,你話好似上次突然路邊撞到個拎刀南亞開槍我理解嘅,人地死好過你死,但有晒通知係咪應該要準備吓?
唔係wor,01 另一個報道話有盾牌,鐵甲著唔切先冇著
咪就係,佢一家有so 啦

又唔洗佢哋落手,又唔洗再照顧白卡

個老豆仲咁多嗲
鑽石山個單係0先兆,直接跳去用刀插死人。
呢啲言論只會出現係連登
現實無人敢講
問唔到呢句啦
太近 粒子彈未完全加速 理論上應該已經相對無咁大殺傷力
肯定照講。
你亦都唔好問點解。
哲學題. 應該死既人係咪幫佢死
今時今日20204敏感日子都通街見到大批,見到攞住花就搭走,呢啲咪又係令人諗起2019。
所有子彈都會打滾,
JHP 彈頭會擴張增加對軟組織破壞,
從而增加stopping power,
穿透力減低左只係副作用。
清少癲
"用盾 胡椒噴霧 警棍等等的裝備係足以應付呢d情況"都講得出
你去美國拎把刀衝向警察睇下射唔射到你變蜂巢
不嬲依類家庭糾紛都係最近既警察去了解情況先
除非報警條友講到明持槍持刀
美國佬都係最近行咇條友去到 了解完先call backup
你點知人地報警個時講咩?
所以咪成日比人告謀殺
同埋美國同香港有一點好唔同
喺美國做警察要提防佢有槍
所以美國警察係要以對方有槍的情況下制定策略 當然冇可能拎住個盾導致自己用唔到槍
但我諗香港唔需要提防對方有槍?
「比着你係美國你俾差佬開槍射死咗喇!」

呢個說話既原意冇分到開幾多槍
個老豆仲要係常客黎
成日報警call長官幫手捉個仔入醫院
所以低估咗今次都唔出奇
子彈仲喺槍管內時火藥唔會完全燃燒
即係出槍口後有一瞬間繼續加速
加上離開槍管摩擦力減少,所以子彈最高速會係出槍口後嘅一段時間,而且會因為慣性保持最高速一段距離

至於係1.5米定更長更短就視乎彈頭種類、火藥種類、槍管長度、風速、空氣濕度、槍膛同槍管氣密性等等
你係收call個個? 你點知有哂通知
可能佢老豆淨係話佢病發要送院 要全套裝備?
超英趕美
做到趕美啦
生仔生仔,生著個白痴仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞