UK 租樓買樓攻略 (11)

213 回覆
14 Like 2 Dislike
點睇bexley, dartford, Crayford? 有無話邊個位治安學校好d?
bexley 無問題, dartford 你要遠離整個dartfort 市區, 即係一係crayford 嘅左邊, 或者右邊去到Stone crossing 同greenhithe for bluewater 之間, 一係落到Longfield.

我記得你個budget 應該唔會有得揀學校. 你係london 內揀到治安好嘅已經好難得.
用左4個月 非常準時還錢
Bexleyheath 上邊近slade green 個堆點樣呀? 同埋我睇左好多commuter town,d價同London 差唔多咁,有d反而仲貴左,
mortgage 一律建議搵broker ,有時broker 搵左到product 無product fee 條數係番度
catford 唔得
Hither Green 可以, 右邊為佳
個度叫可以, 以你budget 黎講.

commuter town 唔一定平, 其實係UK, 離city 遠唔一定會係平, 都係治安 + 校區玩晒.

你職業有無需要你一定留係London? 你攞住300k 去曼城, 3房都有得揀喎.
去曼城市中心30分鐘車程範圍
4房都有得揀
我個fd 係曼城, full pay 左間4房, 都係300k 到. 佢搵唔多, 30幾k 年薪, 一條友養住成家4人. 最少都仲有錢年中歐遊, 年尾去日本玩....只要disposable income 夠多, 你洗費平就計到數.
最緊要係自己接唔接受到
ching想請教下你覺得kidbrooke依一區好唔好 之前去過探fd覺得幾舒服
至少good
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞