IB用家討論區 (13)

814 回覆
3 Like 4 Dislike
新手想問一下
想買美債
但交易許可搞唔掂
財務畫像set左好多次都唔得
可以點做...
改左做經驗豐富...之後改唔返轉頭
全部set最高
資產set幾多?
佢唔會check你 你鳩up就得
任何大過你現金,用保證金做嘅動作、都係要借ib錢
呢排間中會
有渣美元同Yen,但係冇買賣,應該係未實現盈虧

點解已實現個part都會有結餘?

求教 感謝
息?
之前借左日元做carry trade,早幾日見日元升得咁勁,所以平左倉還番日元,但係有1xx日元IB話唔夠$1所以平唔哂倉,今日睇佢收左我4xx日元做利息,想問下點樣斷尾唔會再比佢收利息?
買日圓
IB will act to automatically convert non-Base Currency balances only where the balance is nominal (i.e., below USD 5 equivalent and assuming no subsequent trade activity through settlement) and when the customer requests to close the account (where the balances are below USD 1,000 equivalent)

我估400息咁多唔只係嗰100做成
我估係因為買番黎既日元要T+2先交收,你以為啱啱好買夠JPY還,其實果兩日都要比息
夜晚九點入金到依家仲未入帳😮‍💨係咪不嬲都咁耐?
比如你個base currency 係美元
日元升值 喺美元角度咪有profit
好似未試過咁耐喎
可能我miss左無remarks account name, 但明明早兩次無入都半個鐘內入到
從不remark喎我
咁我都安心啲😂😂
咁都得嘅咩
入唔入到ib
有乜嘢爭拗搵自己笨
被推薦帳戶在帳戶中每存入100美元的資產(現金或其它資產)可獲得1美元IBKR股票,最高可獲得價值1000美元的股票。平均餘額???必須至少保有一年方可使股票解禁。

1. 平均餘額???必須至少保有一年方可使股票解禁。
2. 想問被推薦人 即新用戶要入錢留幾耐?先有ibkr股票
3. 有冇話咩新人限期內先計回贈?

1/3 : 就係開戶起計果一年,你一開始擺10萬美元,咪食盡個回贈擰$1000股票

2. 一年,每$100美元資產 = $1股票回贈 ,現金,買債券股票期權商品全部都計
睇下你轉幾多錢

自動轉匯率 +0.03
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞