IB用家討論區 (13)

814 回覆
3 Like 4 Dislike
請問,琴日雖然美國假期
但如果我香港時間琴日下午係IB唱咗美金
已家可以係IB愛嚟買美債嗎?

唔知我有無理解錯,美國休市,外匯交易都係照繼續進行的
我都係想搵呢個位出嚟
但搵極都搵唔到
推薦人獎勵一問
我朋友入左8萬港紙已收到被推薦人獎勵
但我都未收到推薦人獎勵
請問知唔知幾時會有
睇trade confirmation/trade report 會睇到settlement day
謝!!
我睇到個settlement day係4/9
咁我個假設係無錯,今日可買美債
你美元現金超過 $59.76 咪即係無借
好多產品都會郁到個margin
一年

参与资格
“推荐朋友”项目的参与者必须是已在IBKR开立了个人或联名账户的客户。此外,账户净清算价值(NLV)不低于2000美元且在账户中至少完成过一笔证券交易。可能存在地区限制。被推荐人必须通过推荐人分享给他们的开户链接开户,推荐人才能获得奖金。

推荐人奖金
每推荐一位客户成功开立个人或联名账户、在开户30天内存入不少于1万美元现金并使账户余额在一年中保持在1万美元以上,推荐人将获得200美元的奖金。

被推荐人奖励
被推荐账户在账户中每存入100美元的资产(现金或其它资产)可获得1美元IBKR股票,最高可获得价值1000美元的股票。平均余额必须至少保有一年方可使股票解禁。
要轉不如轉老虎, 起碼平d先
點樣取消額外戶口申請
手多多撳左
完全取消唔到
用網頁login返入個申請度 右上角有得cancel
新手一問 IB 美債交易時間唔係東岸8pm - 5pm 點解啱啱落單話要8am 先會send 張單出去 剔常規交易時間外,直頭直接取消我訂單
東部時間5-8pm 休市….

東部時間8pm開市 = 香港時間8am
每天22小時交易美國國債、歐洲政府債券和英國金邊債券,方便您在不同時間和地區迅速應對市場新聞和經濟事件。每天交易時段在美國東部時間下午8時開始,至東部時間下午5時結束。從11月份至3月初,交易時間為東部時間下午7時至下午5時。

IB官網佢咁寫架喎 而家美東 22:30 左右應該買到架喎
最後轉咗市價單再剔常規交易時間以外, 就成交咗
呢啲時段未必即時成交到

尤其買太少又少人掛盤

就算買到都要食較差嘅spread

新手請教 第二項下面連結香港銀行已經剔左 但反而第一項未approve 但我睇轉賬狀態 入面有寫Available 想問點先算成功開戶 thank you
等幾日

打風呀早走呀
要睇吓您係現金戶口定孖展戶口
現金就要等交收咗先
佢都係得完成申請
卡左喺到
IB新手想問一下
例如我50蚊買左100股 40蚊再買左100股 然後45蚊放返100股出去
但係佢當左我47蚊溝左個價放出去
應該要點做? 係咪有其他制分注買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞