IB用家討論區 (13)

814 回覆
3 Like 4 Dislike
咁快又到IB用家討論區 (13)

未開戶朋友留意
1) 開戶放10000港元已經開到戶
2) 搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR, 最高回$7800
(放夠HKD78000, 你朋友先會有US$200益佢, 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈)
詳細睇下面, 唔識英文果啲自己查下字典
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
3) 唔好再聽人亂講, IB係無收月費
4) 要花巧嘢換公仔, IB絕對比唔到, 因為IB只係比到投資視野
5) 留言時留意會否自爆, 留Referral Link果啲更加要留意
6) 唔好經任何古怪方法開IB, 一係去IB官網開, 一係經Referral開, 其他方法開會貴佣同埋無1%回贈!
7)
us treasury 係t+1 fx係t+2 兌完美金過一日先好買treasury
us treasury 係t+1 fx係t+2 兌完美金過一日先好買treasury
成日都syatem maintenance嘅
個Limit自己set
IB係咪入唔到?
Connection error
每逢星期六,日, 又一大堆人問ib 死ser
有無人試過入港紙換美金
之後買美債會自動將港紙餘額轉美金後再扣美金餘額?
每月一次 好似係第三個天作天
罰你睇多次 #1
多謝你 明了
星期六,放假就陪下屋企人,放鬆吓

人地都要維護server
請問apps係咪無得set
交易設置、交易預置
想問埋依家幾多%?
thx
仲係4.83,但應該好快降了
應該好難攞得足 4.83
原來高過唔少定期
唔該曬先
點解既
頭一萬美金唔計錢 所以我先話要用個計數機

假設你放X萬美金 最尾個息係

4.83% (x-1)

如果你要攞4.8% 息,大約要放33萬美金

唔係話唔得 我自己少啲有咁大筆錢冇嘢做啫

你計計你個本金幾多 再用話數機睇抵唔抵
試過
佢只係set 幾多金額出warning俾你ignore
我係ignore晒都process唔到

不過算啦 正常都買唔到咁大額
計錯咗 應該要百五萬美金先得

anyway 你用計數機睇吓個rate啱唔啱你心水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞