IB用家討論區 (13)

814 回覆
3 Like 4 Dislike
上office簽名
btw

如果你開戶乜都唔買

唱完美金又提走哂

有機會鎖你account

ib唔建議你當找換店咁用
去乜鬼小女孩換啦
明明仲抵過IB
耐唔耐就有人講
大額要約

同埋佢比cash

唔識分真定假

1000張有一張假都奶西
我比較想知佢大額keep唔keep到個rate
美金唔係唔使咩?
印象中港紙 人民幣 美金都唔使
港紙以外
無嘢了當無講,原來美金唔洗

想請教下點解買SQQQ 要啟用交易
而其他股唔洗啟用?
三倍槓桿 要一個槓桿嘅交易許可
理論上TQQQ都會咁 你睇睇
係喎!

係咪淨係填股票經驗嗰度都夠開通TQQQ & SQQQ?
定係要填埋下面嗰兩個?

頭先填完之後交晒啲請求

佢明明話批咗
但係都係淨係買到T QQQ
過去SQ QQ ,都係要我啟用知唔知咩事?
點解美國市政利率咁高,又係AAA, 係咪有咩伏位?
美國存單姐美國銀行定期存款?好似同美債差唔多利率有更多選擇,d大銀行好似亦都好安全,當中係咪有啲咩伏位?
「市政債券會違約嗎?
答案是:會

儘管機率非常低,但過去依然有違約紀錄,而且有許多市政債並未經過信評公司評等,違約率並沒有在信評公司的紀錄上。總之,只要有違約風險,就務必要分散投資。

透過基金或者ETF投資市政債券,是比較適合一般投資人的方式。

市政債的評等,大多是落在AA~A之間(違約率約0%~0.3%),相較大多數投資等級公司債還要更穩定。」

另外,市政債流通量比國債同公司債低
意味價差會較闊
同埋ib買市政債佣金較貴
請問mobile app 想美股, 期權有實時數據, 應該 subscribe 邊個market data 先啱?
現鈔入到ib?
隔離post
長官釣魚

而你被捕通常都係因為你自爆過資料,包括你喺財經台嘅留言(例如公開自己mpf嘅收益,網罪科就可以通過呢條線去刮到你出嚟)

而你喺咩情況下可能被捕?首先網罪科開咗你file之後唔會即刻拉你(開咗file之後就會即刻對你展開調查,至於點解開file可能就係因為佢mon post見到你啲留言或者你個post,發現你有嘢可以入罪)
咁如果我本身有美金係入面係咪就冇問題,
定逢親兌完美金都要等一日?
咁都要問?

你本身有6000美,再唱多5000美

你即日買少過6000咪無事發生,買多過咪郁其他非美元嘅現金
thanks 明哂
想問美債一般收息日後,幾時會收到數?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞