IB用家討論區 (13)

814 回覆
3 Like 4 Dislike
點解未開始?但係期權會有賺幾多錢嘅變動?
唔係好明
比如本來$100 股,你買咗300股,而家$110 賣咗290股
理論上佢都係寫返你成本$100/股

而家佢係點寫你?
新手一問,冇進行過任何外幣買賣,點解報表上面會有已實現外匯盈虧,係已實現和未實現總結->已實現的->外匯 個part
買賣股票都有足夠現金,冇借
24 hr 都有交易
期權都可以交易時間之外賣嘅咩?
有渣美金=有外匯
係,取得許可就做到隔夜交易

包括cboe 同 cme期權
即刻開電腦睇吓先
IB都係寫番100/股, 我用其他卷商會有攤薄成本計算, 姐係比如你買300股, 賺左D, 放299股, 你會顯示為負成本咁樣.
未實現盈虧
已實現盈虧
我喺交易許可度,搵唔到關於隔夜交易嘅許可。有冇啲咩提水?
已實現盈虧 只寫當日既... 我今日個已實現盈虧 已經係0, 如果想睇番賺左幾多, 咩成本賣呢D數據, 只可以禁入去計稅單位到睇.
Blue Ocean取消交易單嘢,有冇清知道IB有冇補償? 牛牛同長橋都好似有得賠
報表
係啊 IB係咁
但我覺得變做負成本會仲confusing
唔記得當初幾時入市

想問大家知唔知點解牛牛同IB顯示嘅價會唔同?
應該信邊個好
新手想問點係ib trade btc? 聽講要大資產先做到
5/8夜盤做嘅交易 本身15股 均價520 賣完10股 淨低5股嘅均價變左545 諗唔明
如果會扣落去變負成本嘅話應該會無咗realised profit呢樣嘢?
最後啲人計capital gain tax咪好複雜
我而家只能禁入去 計稅單位睇囉,麻煩d
要用statement睇trades先有
portfolio果度冇
有冇人試過IB個app會冇啦啦冇左face id login
要人手打account同password
我依家就係咁
改完密碼都話我incorrect username/password
有冇人知cash account有現金剩,但買完股購買力會加咗我槓桿?
有冇咩利息或者影響
想問下 係咪用margin account就可以即日賣股票 再即日withdraw錢(而唔洗食interest/fee)?
就我理解 cash account要等兩日先withdraw到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞