IB用家討論區 (13)

814 回覆
3 Like 4 Dislike
thanks 兩位, 明哂. 我自己get錯左野.

咁撚奇怪既 我落單落20張, 但佢剩係幫我買得10張。 就算仲有10張未買到,正常黎講都係 10/20啦。

點解佢直接10/10, 但我係落單20張wor
我睇返官網寫
“推薦朋友”項目的參與者必須是已在IBKR開立了個人或聯名賬戶的客戶。此外,賬戶淨清算價值(NLV)不低於2000美元且在賬戶中至少完成過一筆證券交易。可能存在地區限制。被推薦人必須通過推薦人分享給他們的開戶鏈接開戶,推薦人才能獲得獎金

即係做refer 個條友都要有2000鎂同埋trade過先得?
https://www.interactivebrokers.com.hk/cn/trading/referral-member-to-member.php
綠燈即係仲等緊啦

張order未fullfill
但已經寫左10/10 ,姐係唔會再買到

之前我frd refer我
我食到,佢放唔夠錢食唔到
thanks! 想再confirm 下,
referrer 唔夠錢唔會有bonus
但referee都照會有bonus, 是咪?
美元活期有冇減息?
新手一問
點解我買sgov , 當1000股 預覽見‘合賃款的淨資產’ 會扣130蚊港元,ib 手續費唔係0.0035usd/股 ,姐係約27.3hkd? (如階梯式收費)
減咗啦,減半厘4.33% now
你唔夠錢
屌 咁孖展有冇減埋

有冇人知點解highlights 左
想問吓閑置嗰啲可以買咩?最近有啲忙就咁放喺度好似好嘥 好似搵唔到貨幣基金
有冇人知入金可唔可以做standing order?想每月過錢。
Google過好似有recurring deposit,但又喺佢個網搵唔到
登記入錢嗰時剔Make this a recurring transaction
銀行度set自動過
你用乜嘢方法入
想問下,,
如果想買股同債etf, 使不使先轉美金, 定會自動轉 入面有hkd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞