鐵膠 音gamer 兩星期 speedrun 環遊日本機鋪 遊記

541 回覆
65 Like 8 Dislike
而家未食飯 有冇嚟過嘅ching推薦夜晚有咩好做 會喺沖繩留多一晚 應該係成個行程最chill嘅兩日 不過依家完全0 plan
Lm
blue seal雪糕
燒石垣牛
等搵下邊度有石垣牛聽日去食 而家喺aeon食緊food court
雪糕唔識欣賞
chunithm 同好LM
每次去日本晚晚都會去機舖瘋狂打chunithm
落咗機就直接去咗酒店check in
cheap cheap酒店冇乜expectation

見到嚟句好似feel到日本人聽到我講嘢錯助詞有嘅感受

明你講乜 但係知你唔係native

今次難得拖喼 梗係帶埋屋企隻莎莎出嚟見識下

不過唔好意思 我肚餓喇 落街食嘢順便去打機
我就去咗小禄嘅aeon 要繼續搭ゆいレール 買埋張24小時券聽日都可以用 據說為咗防止啲人複印 佢用咗啲特別嘅塗料 (所以應該po上嚟都冇問題?)

嚟個loco moco咖喱飯

味道普通 不過要¥1331 嚟個係東京價感覺偏貴

食飽去打機 間野得蕉肉冇蕉皮 仲要排隊

夜加上有人排隊 打咗1cred就收皮

然後走既時候唔小心夾到隻未成年單親媽媽

翻到酒店準備沖涼瞓覺攬莎莎
4點(日本時間)準時起身睇決賽
剩低沖繩未去過 今次係去埋沖繩然後順手刷二週目
+1啊屌
食過覺得普普通通
未食過可以試下嘅
中場休息醒起去check下upgrade 結果...
回程premium class突然出現空位
回程都可以做premium嘅乘客
應該係28個人入面俾得最少錢嗰個(本身已經係¥11000左右嘅特價飛)
upgrade完之後發現個取消制係灰色嘅 原來普通等都滿咗人
睇嚟有個幸運兒因為我由wait list變有位

啱啱睇完垃圾英格蘭波 酒店早餐係便當 食完瞓覺
現實時間 起身 攬住莎莎瞓得好舒服
聽日開始應該冇得瞓咁耐
+1
留個靚名
一日跑三四個縣 加油
Day 1

瞓醒發現自己喺松山 如果玩Geoguessr blur咗車牌應該唔知係那霸

冇目的地 我就諗 不如架車總站去到邊我就去邊啦
所以係去てだこ浦西 唔知嗰頭會有咩睇呢
傻鳩先係香港打銀框
利申我係傻鳩
LM
東京chuni玩家揮手
集結吓東京玩家

除咗隔離有個高速バスのりば之外係乜春都冇㗎
太熱(35度)+ 曬 冇影到個巴士站
大概喺出口轉右上斜行一段 仲見到有得租單車
我淨係出閘買飛+吸stamp就上返去影隧道等車
大阪渣渣玩家
渣渣+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞