鐵膠 音gamer 兩星期 speedrun 環遊日本機鋪 遊記

541 回覆
65 Like 8 Dislike
剩低10分鐘deadline 又要9衝checkin
最辛苦會唔會係四國
T-24 行李寄完艙
T-22 過保安檢查 (deadline T-20)
入lounge嘅時間都冇
T-14 去到巴士閘口 (deadline T-10)
去到已經board到group 5
speedrun嘅話其實得東海道本線 近畿地方 山陽本線可以用到青春18
山陰 四國 九州 係特急特急新幹線
今日係737-800 167席(其中premium 8席)

結果premium 得2/8個人
是日早餐

食完空姐問我想要咩小食 然後佢見我選擇困難咁決定全部擺低

夏天嘅河口湖同富士山 唔好期待啲咩嘢

同場加映琵琶湖
大垣ダッシュ
鳥取砂丘柯南空港

一落機就聽到柯南主題曲
喺函館係就係聽到劇場版主題曲
適當地(係噉咦)打下卡就走人

搭巴士去鳥取站
可以現金畀錢 不過機場有售票機唔洗驚(好似尋日咁)冇散紙
話咁快就到咗今日第一個目的地鳥取県鳥取市
鳥取站南口

出咗之後第二個路口轉右前面就見到我哋嘅好朋友 Aeon mall

2樓有間Palo

入面有一部咁大把嘅蕉皮
報告 我喺間機鋪到聽到廣東話
你哋邊個跟蹤我
個站望落去都幾大 但係現實啲講 如果冇咩大事件發生嘅話 山陰新幹線冇可能開得成架喇 感覺乘客數量都係太少 沿線居民、旅遊、或者商務需求都細
如果要作為山陽新幹線bypass嘅話可能四國route更務實

山陰本線青春18唔係唔得 不過好燒時間 對speed run唔係太友善
所以唔好意思 我係坐特急嘅

由於時間關係我已經準備好特價飛
係JR西日本嘅e5489限定商品web早特14 (20% off)
對面嚟咗架有柯南嘅車 係咪有人要死

流落荒島點算? 你可以坐山陰本線去翻米子或者松江

位於島根県嘅中海 同穴道湖係互通嘅鹹淡水湖 盛產蜆
畫面入面可以隱約見到對岸嘅 江島大橋 因為影相角度嘅問題 以好L斜嘅橋聞名
到咗今日嘅第二站島根県松江市

都係南口出

轉左行10分鐘左右就見到... Aeon mall

3樓有間Palo

今次係兩部蕉肉
有時間淨 食個飯先

跟住去邊度呢... 山口定岡山?
燈燈燈凳 係岡山啊

新型號特急やくも(八雲號)

每個位配備獨立充電插頭 可移動式枕頭 真係高級感満々

一上車就聽到 pretender

Goodbye
君の運命の人は僕じゃない
辛いけど否めない
でも離れ難いのさ

搞到有啲想去唱k添

車飛就um... 繼續幫e5489做廣告 web早特14
出發前最少14日 經e5489訂指定席飛可享高達20%折扣 席數限定賣完即止 心動不如行動 快啲透過e5489訂位啦 詳情請查閱官方網站(日文)
oh shit 點解有preview
雖然山陰都係搞不撚掂
但打大佬應該係四國
不如諗下駁好西九州新幹線先
你叫長崎佔領咗佐賀先啦
不過我聽過一個有趣嘅講法係話起條橋定隧道經島原半島直接駁落去熊本
其實要玩命嘅話可以挑戰一日KO四國 (前後總共住兩晚)
不過我暫時嘅計劃只係24小時內KO四國 (以第一間機鋪同第四間機鋪時間差計)
中國山區好悶
係唔係e5489打手
準確啲講係e5489、えきねっと、EX予約打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞