鐵膠 音gamer 兩星期 speedrun 環遊日本機鋪 遊記

541 回覆
65 Like 8 Dislike
主要記錄用 盡量即時update

background
是咁的
1. 小弟想做啲痴線嘢(eg. 提高経県値)好耐

2. 嚟咗日本咁耐都未去過沖繩所以想去下
3. 平時打開chunithm 入面有全国行脚achievement
4. 又到青春18嘅季節

如是者,我就同公司請左兩個禮拜假去挑戰兩個禮拜去全國47都道府県打chunithm

今日 day 0 出發去沖繩
要趕飛機 打住咁多先
是咁的是噉的
痴線黐線

個人簽名

───────────────────

留名
今日係搭ANA475 1445 羽田飛那霸
點解揀嚟個時間 無他 因為平 單程 ¥10000 左右
跟住ANA喺起飛前兩日可以揀upgrade做premium class (international flight嚟講即係premium economy, 不過已經係國內線最高級)
東京沖繩係¥14000 我睇既時候啱啱好剩低最後一個位 所以直接課咗金
加埋嚟程總共大約¥24000 計翻港幣即係大約$1200 回程大約¥10000 因為premium class已經full咗
日版chunithm玩家留名
翻翻嚟今日嘅行程
尋晚玩palworld玩得夜得滯 今日瞓到12點半先醒 仲要未執嘢 拿拿臨執完嘢狗衝入機場

入機場最快就梗係京急

今次係普通快特 去羽田要15分鐘

拖著個喼行sor for冇圖
1400準時到羽田 行一大輪 1415成功寄艙個喼跟住去過保安檢查
premium class專用個檢查場喺南邊但係gate 65喺北邊所以我就冇突登行過去喇直接喺北邊入閘
上北邊個lounge
求其拎咗杯橙汁坐低開po

打到一半發現已經夠鐘上機 所以就走人了 結果喺lounge淨係坐咗10分鐘叉咗下電飲左杯橙汁
去到個閘 已經board緊group 4

作為尊貴嘅premium class乘客 我喺group 2所以可以直接插隊上飛機

今日坐嘅係波音787 total 429席(包括其中28席 premium class)
premium class係滿嘅不過普通席感覺好似唔係好滿?冇特別留意

leg room夠闊啦

個moon遠到手撳唔到所以基本上只可以用remote

realtime上餐時間 食完再update
起飛冇耐就有嘢食 廢話少講直接上圖

ごちそうさまでした

食完仲有塊餅添

飯氣攻心 瞓個靚覺先 上次搭premium class因為太短 食完飯就已經要降落冇得瞓
rich
號外 (冇圖)

隔離坐咗個疑似醫學系教授 頭髮斑白 老西打呔+閃令令皮鞋
望住佢喺度開著部電腦唔知寫定review paper(英文) 跟住又睇powerpoint 上面寫(日文)咩血咩細胞咩治療 又一堆graph 一堆化學符號
莊到有頁寫住琉球大学医学部

冒著生命危險偷拍咗張
LM
lm
announcement叫大家坐翻直 ぴえん
嚟個係咪就係沖繩本島
飛過咗 所以應該唔係
佢部notebook遮左cam
覺得俾佢發現你偷拍你應該都幾kick 下
嚟個應該係
冇影樣 原諒我
final approach
去日本一定要狂玩On9eki
強帖留名,祝樓主archievement unlock
不過你係重新刷47個縣定係淨補充你未去果D?
一出落機就覺得熱 然後見到不知名植物

行李係priority 第二個出

交通手段 睇title都估到

地方嘅鉄道会社特別多花臣 little twin star 架車幾可愛
東京單軌都有little twin stars
仲要全車貼紙
lived
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞