鐵膠 音gamer 兩星期 speedrun 環遊日本機鋪 遊記

541 回覆
65 Like 8 Dislike
四國嘅オトクなきっぷ想喺自動售票機買只有四國同北海道嘅可以
新35 都道府縣制霸

德島勢

點睇都係夠鐘翻去瞓覺嘅意思

翻高松嘅尾班車 うずしお32号

今日就到此為止
day 9 總結

新解鎖 = 鳥取県 島根県 岡山県 徳島県
已解鎖 = 35/47
未解鎖 = 12/47

都道府県 解鎖日期
北海道  07/18
青森県  07/18
岩手県  07/18
宮城県  07/19
秋田県  07/18
山形県  07/19
福島県  07/19
茨城県  07/17
栃木県  07/19
群馬県  07/16
埼玉県  07/16
千葉県  07/17
東京都  07/17
神奈川県 07/17
新潟県  07/16
富山県  07/22
石川県  07/22
福井県  07/22
山梨県  07/17
長野県  07/16
岐阜県  07/21
静岡県  07/20
愛知県  07/20
三重県  07/20
滋賀県  07/21
京都府  07/21
大阪府  07/20
兵庫県  07/20
奈良県  07/20
和歌山県 07/20
鳥取県  07/23
島根県  07/23
岡山県  07/23
広島県
山口県
徳島県  07/23
香川県
愛媛県
高知県
福岡県
佐賀県
長崎県
熊本県
大分県
宮崎県
鹿児島県
沖縄県  07/15
山梨明明好近東京 但係唔知點解機鋪特別少 特別難清
山梨近根本假象黎 成個縣得甲府叫做似返個城市 仲未計甲府嗰幾間有音 game 嘅機舖都唔近市中心
day 10 早晨

快速サンポット南風リレー号 去高知県高知市

圖為JR四國名物アンバンマン塗裝列車 示意圖樓主唔係搭嚟架
早晨
廣播:この列車は坂出まで快速運転いたします、坂出から先は各駅に止まります

me:但係架車坂出下一站就係終點
自膠 我搞錯咗宇多津同多度津
南風

冇廣播㗎 自己查表睇吓排隊要排邊度

今次搭嗰架真係アンバンマン嚟

上次嚟係放假 搭指定席 啲小朋友都坐得好開心 JR四國 Good job
JR北海道就真係唔係好爭氣喇
live lm 學野
頭先車長開咪講會查自由席同好specifically咁講到明8點50分後買嘅指定席飛

自由席查飛係基本操作嚟 除咗新幹線有另一個閘所以唔洗查之外 在來線特急嘅自由席係需要查飛嘅 甚至其實自由席你係可以上完車再補飛 不過會勞煩到車長同大部分情況都會貴少少 所以盡可能都係買定比較好
不過如果你只係喺東京area搭過特急既話應該從來都冇見過指定席查飛

大都市area嘅特急基本上你買咗指定席嘅話車長部tablet應該可以即時見到 所以佢唔洗physically查你張飛
但四國九州同部份山區估計係因為驚訊號收得唔好嘅關係,佢哋嘅指定席data係喺開車嘅時候download定offline儲起
所以如果你喺架車喺總站開車之後先買(或者用任何pass直接撳)指定席飛嘅話 佢data上係會冇顯示所以都係要physically查你張飛
土讚線風景示意圖
補多兩張

@土佐山田
車掌:去麵包超人博物館嘅請喺嚟個站落車轉巴士
高知駅北口

我搵緊邊到有巴士嘅時候見到有架寫住イオンモール嘅巴士係我面前開撚走咗
結果行咗15分鐘 仲熱撚過沖繩

東館3樓有間機舖叫Capcom

入面有3部蕉肉
已經愛上咗Aeon mall
是靚午 地址觀塘

食飽飽又要上路了 今次查咗時間表 不過因為食得太慢所以架巴士已經開咗 等下一架要20分鐘 趕唔切架特急
所以 我又要身體健康
又跑到成隻狗咁
下一個目的地 愛媛県四国中央市
企咗喺個deck度散熱 有前面展望
aeonmall打手
嘩屌 100% match
成程都冇乜地方可以夠時間影到河谷
落完雨變咗色
對面係アンバンマン版劍山 不過今次冇機會坐
落車 補翻頭先架南風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞